K1 i Boks

Michael Bisping smatra kako Manny Pacquiao ne zna prihvatiti poraz

Michael Bisping
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Umirovljenom engleskom MMA borcu zasmetali su Filipinčevi razlozi zbog kojih je izgubio od Ugasa

Legendarni filipinski boksač Manny Pacquiao proteklog vikenda doživio je poraz u borbi protiv Kubanca Yordenisa Ugasa. Iako je Pacquiao dobro ušao u meč, osjetno je usporavao kako je meč odmicao u kasnije runde da bi u konačnici izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. ''PacMan'' je kao jedan od razloga za poraz pronašao u svojim nogama koje su ga prema njegovim navodima izdale.

''Ugas je jedan od najlakših protivnika u mojoj cijeloj karijeri. On ima samo jedan stil (jednodimenzionalan je). Trebao sam se lakoćom izvlačiti (od njegovih napada). Vidjeli ste u prijašnjim borbama kako sam se kretao. U ovoj borbi nisam se mogao kretati. Moje noge jednostavno su se zaustavile.'', rekao je Pacquiao za The Athletic.

Pomalo je Filipinac iznenadio komentarom kako je boksač koji ga je savladao jedan od najlakših protivnika u njegovoj karijeri, naročito kada uzmemo u obzir da je Manny gubio samo osam puta u ukupno 72 meča. Jedan od onih kojima se nije svidio ''PacManov'' komentar nakon te borbe je bivši UFC-ov prvak srednje kategorije Michael Bisping. Umirovljeni engleski MMA borac putem Twittera dao je svoj komentar.

''Što kažete o tome da borci nakon što izgube budu muškarci i kažu da su pošteno izgubili od boljeg tipa. Čini se kako su ovih dana poneki borci dovoljno veliki muškarci da prihvate borbu, no nisu dovoljno veliki muškarci da prihvate poraz. Prihvati, evaluiraj, napreduj, budi bolji. Poricanje nikada ne vodi prema naprijed.'', napisao je ''The Count'' na svom Twitter profilu.

Teško je reći kako Bisping nije u pravu te bi neki borci uistinu trebali bolje prihvaćati poraze. Ugas je jednostavno bio bolji od Mannyja koji je u poznim boksačkim godinama i nema smisla tražiti nekakve izlike zbog kojih se navedeni poraz dogodio.

Linker
23. travanj 2024 23:39