K1 i Boks

Mike Perry je ‘Kralj nasilja‘! ‘Platinum‘ je prekidom porazio Eddieja Alvareza u meču za pamćenje!

Mike Perry (lijevo) i David Feldman (desno)

 Screenshot (voyo.hr, Rtl)
32-godišnji Mike Perry pronašao se u boksu bez rukavica i nastavlja dominirati tim sportom

Jako smo se veselili okršaju između Mikea Perryja i Eddieja Alvareza na BKFC 56 eventu, a ispostavilo se da smo s razlogom bili uzbuđeni. Dvojica boraca, dvojica velikih ratnika pružili su nam meč za pamćenje, a prava je šteta što meč nije potrajao nešto dulje. No, krenimo redom.

Odmah na početku meča, Alvarez i Perry našli su se na sredini ringa i krenuli su u otvorenu razmjenu. Eksplozivno su plasirali svoje udarce, ali Perryjevi udarci djelovali su nešto tvrđe. Nakon nešto manje od jedne minute, Alvarez je nekoliko puta povezao lijevi direkt i lijevi kroše, a u jednom trenutku djelovalo je kao da je blago i uzdrmao Perryja. Tehnički je Alvarez izgledao dominantnije, ali tehnika nikad nije ni bila glavna odlika Mikea Perryja. Jako dobro radio je Alvarez prednjim direktom i odradio je odličnu prvu rundu. Vidjelo se i na licu Mikea Perryja da je primio mnoštvo udaraca tijekom prve dvije minute.

Agresivno je nasrnuo Perry početkom druge runde, ali Alvarez se nije povlačio i nastavio je frekventno pogađati prednjim direktom. Nakon 30-ak sekundi Perry je dobro pogodio desnicom, a Eddie Alvarez u tim trenucima pomalo panično izbjegavao je napade Perryja. Gledali smo nevjerojatno dobru rundu, pravu ‘‘old school‘‘ tučnjavu! Alvarez je i dalje pogađao učestalije od Perryja, ali ‘‘Platinum‘‘ se neprestano kretao prema naprijed i vršio pritisak.

Nestrpljivo smo čekali početak treće runde, ali onda je uslijedio šok. Eddie Alvarez govorio je svojim trenerima kako ne vidi na lijevo oko, a njegovi treneri sucu su dali do znanja kako Eddie neće moći nastaviti s borbom. Kad se jedan Eddie Alvarez zabrinuo i nije bio spreman nastaviti borbu, onda je jasno da se radilo o ozbiljnoj šteti na njegovom licu.

Ostaje žal što je ovaj meč potrajao samo četiri minute, ali Eddie Alvarez i Mike Perry pružili su nezaboravne četiri minute. Očekivali smo pravu paljbu od ove dvojice ratnika, a upravo to smo i dobili.

image

Eddie Alvarez

Screenshot (voyo.hr, Rtl)

Alvarez kući odlazi vjerojatno s puknućem jagodične kosti, dok Mike Perry uz sve ožiljke, kući nosi i pojas ‘‘Kralja nasilja‘‘. Da, dobro ste pročitali. BKFC je za ovaj meč uveo poseban pojas pod nazivom ‘‘King of Violence‘‘, a Perry je apsolutno zaslužio taj epitet. Ovo mu je četvrta pobjeda pod okriljem BKFC-a, a jednako toliko nastupa je i odradio u toj organizaciji.

Neposredno nakon meča, Perry je prozvao Conora McGregora, a zatim i Darrena Tilla. Međutim, ‘‘Platinum‘‘ je dodao kako Till ne želi meč u boksu bez rukavica i ukoliko dođe do njihovog meča, vjerojatno će obojica imati barem nekakve rukavice navučene na svojim šakama.

Što se ostatka eventa tiče, izdvojit ćemo okršaj dvojice UFC-ovih veterana. Jeremy Stephens i Jimmie Rivera obračunali su se na BKFC 56 eventu u Salt Lake Cityju, a do pobjede je došao tri godine stariji Stephens.

Odličan meč pružili su ‘‘Lil Heathen‘‘ i Rivera, a do prekida je došlo po isteku treće runde. Liječnik nije dopustio Riveri da započne četvrtu rundu, a razlog je ogromna posjekotina koju je zadobio iznad lijevog oka.

Stephens je tijekom treće runde upisao i jedini nokdaun u ovom meču, a nakon što se Rivera pridigao, bilo je jasno kako su male šanse da ga liječnik pusti da nastavi ovaj meč.

Stephensu je ovo bio prvi meč u boksu bez rukavica i sjajno se snašao. Jimmie Rivera s druge strane odradio je svoj treći meč u BKFC-u, a ovo mu je prvi poraz. U debiju je upisao neriješen ishod protiv Howarda Davisa, a zatim je porazio Bekhzoda Usmonova.

Bivša UFC-ova borkinja Bec Rawlings boksala je za BKFC-ovu titulu u kategoriji do 125 ‘pounda‘ (-57 kg), a jednoglasnom odlukom sudaca (50-45 x3) porazila ju je prvakinja Chistine Ferea.

Za pojas su boksali Howard Davis i Kai Stewart također, ali u kategoriji do 145 ‘‘pounda‘‘ (-66 kg). Kai Stewart slavio je jednoglasnom odlukom nakon pet rundi.

Kompletne rezultate BKFC 56 eventa možete pročitati ispod ovog teksta.

BKFC 56 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Mike Perry def. Eddie Alvarez via TKO (Alvarezov kut prekinuo meč) - R2, 2:00

Christine Ferea def. Bec Rawlings via jednoglasnom odlukom sudaca (50-45 x3)

Kai Stewart def. Howard Davis via jednoglasnom odlukom sudaca (49-46, 49-46, 48-47)

Mick Terrill def. Arnold Adams via KO - R4, 0:47

Jeremy Stephens def. Jimmie Rivera via TKO (liječnik prekinuo meč zbog posjekotine) - R3, 2:00

Ben Moa def. Bridger Bercier via TKO (doctor’s stoppage due to cuts) - R3, 0:51

Erick Lozano def. Mike Jones via KO - R3, 0:51

Preliminarni dio priredbe:

Esteban Rodriguez def. Keegan Vandermeer via KO - Round 2, 1:06

Trevor Bradshaw def. Troy Dennison via KO - Round 1, 1:55

Danny Hilton def. LJ Schulz via TKO (doctor’s stoppage) - Round 1, 2:00

Linker
01. svibanj 2024 20:45