K1 i Boks

Mike Perry prozvao Natea Diaza na obračun u boksu bez rukavica: ‘Ovdje je prava borba i pravi novac‘

Mike Perry

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Platinum‘‘ je ove godine odradio dva meča u boksu bez rukavica i oba put je slavio

Nate Diaz itekako je ‘‘vruća roba‘‘ nakon što je završio svoju UFC priču i postao slobodnim borcem na tržištu. Vjerojatno ne postoji borilačka organizacija koja ga ne bi htjela imati u svojim redovima, a Dave Feldman, predsjednik BKFC-a javno je iskazao svoj interes prije nešto više od tjedan dana.

‘‘Ne mogu vam reći dolazi li kod nas ili ne, ali mogu vam reći da ga želimo ovdje u BKFC-u. Učinit ćemo sve što možemo da ga dovedemo tu kod nas. Nate Diaz je apsolutno na radaru, agresivno ćemo napraviti potez prema njemu. Znam da ima nešto drugo što radi u ovom trenutku, ali imam osjećaj da nakon što obavim neke razgovore, da ćemo napraviti značajnu ponudu‘‘, rekao je Feldman, a u nastavku je dodao kako je meč između Diaza i Mike Perryja ‘‘san svakog fana‘‘.

Trenutno nije poznato gdje će Diaz točno nastaviti borilačku karijeru. Dojam je kako Nate ne preferira ponude gdje će ugovorom biti vezan za neku organizaciju, a kao najrealnije opcije ističu se ‘‘celebrity‘‘ boksački mečevi. Jake Paul privukao je pažnju Natea Diaza koji planira uživo popratiti meč njega i Andersona Silve krajem desetog mjeseca. Proziva Diaz i ‘‘The Rocka‘‘ u posljednje vrijeme, a sve je započelo kritikama na račun ‘‘Rockovih‘‘ tenisica koje UFC borci sada moraju nositi dok obavljaju dužnosti za promociju.

Dok se Diazovu odluku čeka, mnogi će ga vjerojatno prozvati, a jedan od prvih koji prozivaju Natea jeste Mike Perry, kojeg je Feldman i spomenuo.

Bivši UFC-ov velteraš dvaput je ove godine nastupio u boksu bez rukavica pod okriljem BKFC-a. U drugom mjeseuc ove godine jednoglasnom odlukom porazio je Juliana Lanea, a proteklog mjeseca većinskom odlukom sudaca nakon dodatne šeste runde pobijedio je Michaela ‘‘Venom‘‘ Pagea. Sada je pažnju usmjerio ka Diazu.

‘‘On (Diaz) je još uvijek zainteresiran za velike mečeve i mislim da će se na to fokusirati. Ako želi prihvatiti izazov te ako se želi okušati i voli boksati, tu sam. Znam da voli i jiu-jitsu pa stoga ne znam je li ovo nešto za što je u potpunosti zainteresiran. Bez jiu-jitsua protiv mene, samo boksajući, ne znam smatra li on da ima ikakve šanse protiv mene u ‘bare-knuckle‘ boksačkom ringu.‘‘, započeo je Perry s prozivkom i djelomičnim prokovacijama na račun Diaza, a u nastavku razgovora za The Fighter vs. The Writer podcast poručio je:

‘‘Ovo je prava prilika za sve uključene. Ovo ovdje je prava borba i ovdje je pravi novac. Stoga, ako on želi pravu stvar u svom životu, neka dođe po ‘Platinuma‘.‘‘, dodao je Perry.

Mike je također dodao kako poštuje Diaza i nakon borbe mogu maknuti animozitet sa strane i prijateljski se pozdraviti. Osvrnuo se ‘‘Platinum‘‘ i na Diazov interes ka boksačkom meču protiv Jakea Paula.

‘‘Nas dvojica trebali bismo se obračunati da vidimo tko zaslužuje taj meč, ukoliko Jake uspije poraziti Andersona Silvu. Pobjednik između mene i Diaza trebao bi dobiti meč protiv Jakea Paula, ili čak Andersona Silve, a pritom ne želim iskazati nekakvo nepoštovanje ka ‘GOAT-u‘.‘‘, rekao je Perry.

Čini se kako je Dave Feldman motivirao Mikea Perryja na prozivanje Natea Diaza, jer Diaz bi bez sumnje bio najveća zvijezda BKFC-a i privukao bi velik interes i mnoštvo novih fanova, makar odradio samo jedan meč pod njihovim okriljem. A realno, mnogi od nas bismo rado gledali Diaza u boksačkom meču bez rukavica, a pobjednik neka se onda nagradi borbom protiv Jakea Paula.

Linker
23. travanj 2024 19:51