K1 i Boks

Mike Tyson je razotkrio Furyjeve mentalne igrice: ‘On voli ući u glavu protivniku, no to nije doprlo do Ngannoua‘

Tyson Fury i Francis Ngannou 

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Jučer smo na vaganju vidjeli te ‘‘igrice‘‘ kojima se Fury služio kako bi došao do Ngannoua, a vidjet ćemo je li Francis na to bio spreman

Pitanje koje si svi postavljamo ovoga trenutka jest hoće li Francis Ngannou večeras ipak pronaći način da šokira svijet i nokautira jednog Tysona Furyja. Nedvojbeno je Fury bolji boksač, a cijelo se ovo vrijeme služi mentalnim igricama kako bi ‘‘ušao u glavu‘‘ Ngannoua te ga na taj način dodatno oslabio.

Međutim, iskusnom Mikeu Tysonu to nikako nije promaknulo. Mike tvrdi kako je odavno prozreo Furyja i njegove metode, te kako je Ngannou totalna suprotnost od njega jer je kao čovjek vrlo sabran i pristojan:

‘‘To je sve psihološki. Tyson voli ući u glavu svojim protivnicima. No, ja ne mislim da je Fury uspio doprijeti do Ngannoua. On je vrlo pristojan čovjek i cijelo vrijeme je pribran, jako je sofisticiran i pun poštovanja. Francis je drugačiji tip borca. Nikada prije to nisam iskusio kao njegovo ponašanje‘‘, rekao je sinoć Mike za MMA Junkie.

‘‘Mora biti agresivan, koristiti direkt i kretati se unaprijed. U ovoj borbi konkretno, on je manji tip. Barem kada govorimo o visini je manji. Morat će biti agresivan. Moći će ga udariti u tijelo, neće morati ići gore. Udarat će ga tamo jer je Fury viši od njega‘‘, pojasnio je Mike i taktiku.

Jučer smo na vaganju vidjeli te ‘‘igrice‘‘ kojima se Fury služio kako bi došao do Ngannoua, a vidjet ćemo je li Francis na to bio spreman. Večeras će imati priliku života da šokira cijeli svijet i cijelu borilačku zajednicu, a ako to uspije, čeka ga nedvojbeno velika budućnost kada je u pitanju profesionalni boks.

Linker
05. svibanj 2024 06:24