K1 i Boks

Mike Tyson opleo po kritičarima: ‘Dođite i recite mi to u lice!‘

Mike Tyson

 NDZ/StarMax/Profimedia
Legendarnog Mikea Tysona je u podcast emisiji ugostio brat Jakea Paula, Logan

Mike Tyson ostaje nevjerojatno opušten uoči svog nadolazećeg boksačkog meča 15. studenog protiv Jakea Paula. Mnogi se pitaju ima li 58-godišnjak još uvijek u sebi onaj ubojiti instinkt potreban da pobijedi svog 27-godišnjeg protivnika.

U najnovijoj epizodi YouTube emisije Impaulsive Logana Paula, Tyson je upitan hoće li uspjeti probuditi onog divljeg i ‘‘zlog‘‘ Tysona iz 1980-ih.

"Evo što sam naučio iz prethodnog iskustva", odgovorio je Tyson. "Kad se onaj opaki Tyson pojavi kada nije potrebno, uvijek završim u (policijskim) lisicama. Zato sam vrlo oprezan kada taj tip izađe na površinu, jer onda se pojave lisice. Svaki put kad pijem ili se pripremam za borbu, završim u lisicama."

"Nažalost, moram se boriti i biti taj tip‘‘, nastavio je govoriti o svom alter egu. ‘‘Volio bih da mogu zaustaviti tog tipa. Taj me tip progoni. Volio bih da je umro. Ali on je tu i ostaje... Želi se vratiti svake sekunde mog života, tako mu je lako vratiti se. Samo se sjetim kad sam bio mlađi i kad su me ljudi maltretirali."

Mnogo je kritika zbog ove borbe s obzirom na razliku od 31 godine između protivnika, ali Tyson je imao jednostavnu poruku za sve kritičare.

"Ako mislite da sam prestar za ovu borbu, dođite i recite mi to u lice", rekao je.

"Ovo je sve zbog ljubomore", dodao je. "Oni žele to napraviti, ali ne mogu. Ne mogu to napraviti, tamo su vani i izmišljaju razne gluposti, ali žele toliko jako biti na našem mjestu. Žele toliko jako da mogu brinuti za svoje obitelji na način na koji mi možemo.‘‘

Tyson je oduvijek imao poštovanje prema cirkusu koji je Jake Paul izgradio, a koji je doveo novu generaciju obožavatelja u boks. Zato ga je i prvotno stavio na ‘‘undercard‘‘ svoje egzibicijske borbe protiv Roya Jonesa Jr. 2020. godine. Međutim, ukazao je na još dvije osobe kao začetnike influencerskog boksa.

"McGregor i Floyd, oni su započeli ovo", izjavio je Tyson, misleći na boksački meč između Conora McGregora i Floyda Mayweathera iz 2016. koji je prodao više od 4,3 milijuna ‘‘pay-per-view‘‘ prijenosa.

Meč Mikea Tysona protiv Jakea Paula održat će se u petak, 15. studenog, s prijenosom na Netflixu, i besplatan je za sve koji imaju pretplatu. Oni koji su u blizini mogu pogledati borbu uživo na stadionu AT&T u Arlingtonu, u Teksasu, koji može primiti 80 tisuća gledatelja.

Linker
27. kolovoz 2024 07:50