Ostalo

(VIDEO) Conor McGregor prekršio je jedino dogovoreno pravilo prije meča s Floydom Mayweatherom

Floyd Mayweather v Conor McGregor

 Hahn Lionel/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Conor McGregor prešao je granicu tijekom svoje promotivne turneje za borbu s Floydom Mayweatherom

Godine 2017., dvostruki prvak UFC-a u lakoj i perolakoj kategoriji, Conor McGregor, prešao je u boksački ring i zaradio 100 milijuna dolara za svoju borbu protiv Floyda Mayweathera koji je produžio svoj savršen profesionalni omjer na 50-0 i povukao se u mirovinu.

Kako bi promovirali svoju borbu, koja je na kraju prodana u 4,3 milijuna PPV prikaza u Americi, obojica su održali konferencije za novinare u Los Angelesu, Torontu, New Yorku i Londonu.

Mayweather i McGregor su se međusobno vrijeđali četiri uzastopne noći, ali je postojalo široko publicirano pravilo da ne smije doći do bilo kakvog fizičkog kontakta.

‘‘Notorious’‘ je odlučio prekršiti to pravilo tijekom posljednje konferencije u Londonu.

Viralni video prikazuje McGregora kako hoda po ringu prije nego što je uhvatio Mayweatherovu glavu kada je prošao iza njega.

Dana White odmah je pokazao da ne odobrava taj potez svog borca i pokušao uhvatiti McGregora za ruku. Međutim, predsjednik UFC-a je bio ignoriran. McGregor je ponovno prišao svom protivniku i pokušao ga izazvati zamahom rukom prema glavi.

Iznenađujuće, Mayweather se samo smješkao na McGregorovo kršenje pravila i nastavio se smiješiti dok ga je Irac ismijavao zbog ćelave glave.

McGregor je dodao: “Tako sam sretan što si skinuo kapu, moram reći. Što se dovraga skrivalo ispod toga? Ta mala kikiriki glava.”

Mayweather je kasnije odgovorio verbalno, ali u tom trenutku je odlučio ostati šutljiv. Na kraju, natjerao je McGregora da plati za svoje postupke kada ga je nokautirao na borbenoj večeri.

Snimka završne sekvence borbe pokazuje Mayweathera kako pogađa 15 uzastopnih udaraca dok pogađa McGregora koji se hrabro odbijao srušiti. Iskusni sudac Robert Byrd bio je prisiljen ući i prekinuti borbu.

Mayweather će imati svoj osmi egzibicijski boksački meč otkako se povukao kada se sukobi s Johnom Gottijem III u Meksiku ove subote. McGregor je odsutan otkako je slomio nogu u trilogijskoj borbi s Dustinom Poirierom na UFC-u 264 u srpnju 2021. godine.

Poznati Irac rezerviran je za borbu s Michaelom Chandlerom, a njih dvojica su se dogovorili da se bore u prosincu – ali White nije siguran hoće li taj sukob biti održan 2024. godine.

Linker
05. rujan 2024 10:30