K1 i Boks

Mike Tyson opravdava Furyja: ‘Samo želi zaraditi novac za svoju obitelj, koristi status slavne osobe‘

Tyson Fury

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Ngannou će mu ipak vjerojatno poslužiti kao zagrijavanje, a nadamo se da neće doći do neke ozljede koja bi u pitanje dovela meč s Usykom

Nešto manje od tri tjedna nam je ostalo do teškaškog okršaja između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, a ranije smo danas podijelili ‘‘trailer‘‘ ovog meča koji će se održati u Saudijskoj Arabiji.

Furyjev plan nakon Ngannoua jest odmah se boriti protiv Usyka za apsolutnog teškaškog prvaka u dvanaestom mjesecu, iako će se Francis truditi da mu pomrsi račune. Puno je fanova konstantno kritiziralo Furyja što je uopće prihvatio meč protiv Ngannoua, no Mike Tyson je ipak (logično) stao u njegovu obranu:

‘‘On samo koristi svoj status slavne osobe. Zašto bi uvijek morao ići preko te boksačke administracije? Mogu li mu dati malo vremena da zaradi novac i nešto si stavi na banku? Samo zarađuje novac za svoju obitelj. Rekao je: ‘pustite me da radim ono što trebam raditi, a kada dođe vrijeme da boksam, boksat ću. Ljudi iz boksa se trebaju maknuti iz mog osobnog života‘. Fury nije najbolji svih vremena, ali visoko kotira. Može učiniti puno‘‘, rekao je Mike za Daily Mail.

Dojam je kao da Mike o Furyju govori kao o nekom siromašnom boksaču koji tek započinje svoju karijeru, a ne o boksaču iza kojega su već milijuni. Također, u meču protiv Usyka će jako puno zaraditi, a taj meč sa sobom ipak donosi pravu sportsku vrijednost.

Ngannou će mu ipak vjerojatno poslužiti kao zagrijavanje, a nadamo se da neće doći do neke ozljede koja bi u pitanje dovela meč s Usykom.

Linker
02. svibanj 2024 13:21