K1 i Boks

Mike Tyson otkrio koga favorizira u meču Fury-Usyk: ‘Svi imamo loš dan u uredu, to je normalna stvar!‘

Mike Tyson

 JUERGEN HASENKOPF/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Juergen Hasenkopf/imago Sportfotodienst/profimedia
‘On je najbolji boksač svijeta, pogotovo među teškašima‘

Mike Tyson ne dopušta da posljednja izvedba Tysona Furyja utječe na način na koji gleda na nadolazeću borbu za naslov protiv Oleksandra Usyka.

Fury, WBC prvak u teškoj kategoriji, trebao bi se boriti protiv Usyka, koji drži WBA, IBF, WBO i IBO naslove u teškoj kategoriji, u borbi za apsolutnog prvaka kraljevske kategorije 17. veljače u Saudijskoj Arabiji. To je vjerojatno najveća i najizazovnija borba na papiru za karijere obojice boraca.

Mnogi su počeli dovoditi u pitanje Furyjeve sposobnosti s obzirom na to kakvu je izvedbu pružio u njegovoj tijesnoj borbi protiv mnogo manje iskusnog, u boksu naravno, Francisa Ngannoua krajem prošlog mjeseca, ali Tyson, koji je pomogao trenirati Ngannoua za taj meč, ne dopušta da ta upitna izvedba uprlja način na koji gleda na svoje šanse protiv Usyka.

"Hej, trebali bismo imati na umu izvedbu protiv Ngannoua, ali morate shvatiti da je on još uvijek prvak. Učinio je tu večer sjajnom i dao Francisu priliku. Ovo je za njega samo loša večer u uredu. Svi ih imamo, a to je bila njegova. Možda nije bio najbolji trenutak, ali bitno mu je da je slavio", kazao je "Iron Mike" za Fight Hub TV.

Fury je prošlog mjeseca šokirao svijet, ali ne na dobar način. Ngannou, koji je bivši UFC prvak u teškoj kategoriji, ali nije imao prethodnog profesionalnog boksačkog iskustva, poslao ga je u nokdaun tijekom treće runde i dobrano ga namučio. Fury je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, ali mnogi su mislili da je Ngannou učinio dovoljno da na kraju meča podignuta ruka bude upravo njegova.

Unatoč lošijoj izvedbi "Kralja Cigana", Tyson i dalje bira njega u meču s ukrajinskim boksačem i misli da će ga svladati:

"Moram birati Furyja. On je najbolji boksač svijeta, pogotovo među teškašima. Veliki borci gube, veliki borci izgledaju loše, ali to ih ne sprječava da budu veliki", zaključio je Tyson.

Linker
05. svibanj 2024 04:14