K1 i Boks

Mike Tyson ovoga puta nije bio dio Ngannouovog kampa: ‘Sve dok razgovara i vjeruje u njega, to mu pomaže‘

 Francis Ngannou i Mike Tyson 

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Francisa će zasigurno njegov tim jako dobro spremiti za Joshuu, a sve ćemo saznati ovoga petka na novoj velikoj priredbi u režiji Saudijaca

Prije njegovog velikog boksačkog debija, odnosno prije meča protiv Tysona Furyja, jedan od glavnih trenera Francisa Ngannoua je bio legendarni Mike Tyson. Ispostavilo se da je to bila odlična odluka s Francisove strane te da mu je, možda ponajviše mentalno, Mike uistinu bio jedan od najvažnijih ljudi.

Međutim, kada je u pitanju ovotjedni meč protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue, situacija je bila nešto drugačija. Dewey Cooper, Francisov trener, otkrio je da Mike ovoga puta nije bio u njegovom kampu, nego se samo nekoliko puta pojavio kao gost:

‘‘On je ovdje bio samo nekoliko puta. Mike Tyson s Francisom razgovara često i to je ono što je najvažnije. Podrška od tako velikog čovjeka kao što je Mike Tyson – a došao je nekoliko puta tokom kampa – puno mu je pomogla‘‘, započeo je Cooper.

‘‘Ovaj kamp je bio, znate, ista stvar kao i prošli puta. Bili smo ovdje u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji tokom cijelog kampa. Mike je s Francisom razgovarao preko telefona i to je ono što je najbitnije. Sve dok Francis ima njegovu podršku, neovisno bio on fizički tu ili ne, to Francisu znači jako puno. Samo njegova vjera u Francisa pomaže puno jer Francis jako voli Mikea Tysona. Bio mu je velika inspiracija na ovom putu‘‘, pojasnio je.

Francisa će zasigurno njegov tim jako dobro spremiti za Joshuu, a sve ćemo saznati ovoga petka na novoj velikoj priredbi u režiji Saudijaca. Hoće li Francis ponovno oduševiti borilački svijet, saznat ćemo već za dva dana.

Linker
25. travanj 2024 21:08