K1 i Boks

Ngannouov trener obećao da će Francis rušiti Joshuu: ‘Grom će udariti dvaput, brada je izložena‘

Tyson Fury vs. Francis Ngannou

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Prvi ‘‘udar groma‘‘ je bio nokdaun nad Furyjem, a vidjet ćemo hoće li isto učiniti i Joshui. Joshua je sigurno puno ozbiljnije pristupio Francisu

Čekanju je konačno došao kraj, a ovog petka ćemo svjedočiti novoj velikoj priredbi u režiji Saudijaca. Anthony Joshua i Francis Ngannou ukrstit će rukavice u glavnom meču večeri, a bit će do drugi veliki meč za Ngannoua u manje od pola godine. Od Tysona Furyja je izgubio, ali je izvedbom definitivno zaradio ovu priliku.

Prije meča s Furyjem su ga svi podcjenjivali, no protiv Joshue mu se ipak daje nešto više šanse. Dewey Cooper, Ngannouov trener, obećao je da će Francis nokautirati Joshuu, te je usporedio Joshuinu izdržljivost s onom Furyjevom.

‘‘Tysona Furyja se možda može srušiti, ali on svejedno ustane. Bio je rušen u gomili mečeva, u nekima čak i po nekoliko puta, ali on ustaje i nastavlja se boriti. To isto ne možemo reći za Joshuu. To je jednostavna matematika. Tyson Fury je jednostavno izdržljiviji, možda ima i bolji bradu‘‘, rekao je Cooper u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘U teškoj kategoriji je svačija brada izložena i može biti slomljena. Ne kažem da Joshua ima slabu bradu, čisto se radi o tome da ukoliko netko bude čisto pogođen u teškoj kategoriji, ići će dolje. Ima li on snage ustati? To je učinio protiv Klička, ali on je imao 40 godina. Reći ću vam jednu stvar – Francis je spreman, grom će udariti dvaput‘‘, dodao je.

Prvi ‘‘udar groma‘‘ je bio nokdaun nad Furyjem, a vidjet ćemo hoće li isto učiniti i Joshui. Joshua je sigurno puno ozbiljnije pristupio Francisu kao protivniku nego Fury, tako da jedva čekamo petak.

Linker
28. travanj 2024 02:28