K1 i Boks

Mike Tyson ponovno favorizira Ngannoua: ‘Čim dotakne Furyja, poslat će ga na spavanje, neće preživjeti taj udarac!‘

Francis Ngannou (lijevo) i Mike Tyson (desno)

 AMY KAPLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amy Kaplan/zuma Press/profimedia
Ne bi bio prvi put da Furyja netko šalje u nokdaun

Mike Tyson ne daje puno šanse Tysonu Furyju protiv Francisa Ngannoua kasnije ovog mjeseca – i želi nokaut. Fury će se suočiti s bivši prvakom teške kategorije UFC-a 28. listopada u Saudijskoj Arabiji, iako neće stavljati na kocku svoju WBC titulu u teškoj kategoriji.

Dok su neki kritizirali "Gypsy Kinga" jer se nije uspio boriti protiv pravog boksača, Tyson smatra da će njegov imenjak biti u dubokom snu nakon jednog Ngannouovog udarca.

Govoreći za Daily Mail, bivši prvak u teškoj kategoriji rekao je:

“Pomažem Ngannou. Još učim što on može učiniti, a može mnogo više nego što sam očekivao. On ima ono što je potrebno da nokautira bilo što ili bilo koga tko mu stoji na putu. Jednom kad ga dotakne, nokautirat će i njega. To nitko ne može preživjeti.”

To je dobra izjava, s obzirom na to da se Tyson može smatrati jednim od najvećih udarača svih vremena. Ne zaboravite da se Fury već suočio s nedvojbeno najvećim nokauterom u teškoj kategoriji Deontayem Wilderom. U kultnom trenutku u borbi trilogije, Wilder je pogodio Furyja nevjerojatnim udarcem koji bi ubio 99 posto boraca, no, Fury nije normalan boksač i uzdigao se s platna poput "Undertakera", nokautirajući i samog Wildera.

No, Ngannou je drugačiji tip i poznat je po svojim teškim udarcima u UFC-u. Kamerunac je bivši prvak UFC-a u teškoj kategoriji i osvojio je 11 od svojih 12 pobjeda nokautom. Ipak, nedavno objavljena snimka pokazuje da Wilder ipak jače udara, no,tko zna.. Tyson, koji pomaže u treniranju Ngannoua, ipak ne isključuje potpuno Furyja, prepoznajući njegovu nadljudsku izdržljivost u boksačkom ringu.

‘Fury nije najbolji svih vremena, ali je jedan od najvećih. Stvarno visoko kotira. Treba ga pogoditi metkom da padne, ali ako itko to može, to je Ngannou", zaključio je legendarni "Iron Mike".

Linker
01. svibanj 2024 05:57