K1 i Boks

Miočić i Jones neće se boriti na UFC 290 eventu? ‘Jones se pojavio, odradio je posao i zatim je nestao‘

Stipe Miočić

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Čini se da će dvojica teškaša u kavez kročiti tek na jesen

Proteklih nekoliko dana najavljena su dva velika meča za UFC 290 event. Alexander Volkanovski i Yair Rodriguez borit će se za ujedinjenje titula u perolakoj kategoriji, a pojas bi trebao braniti i Brandon Moreno kojemu će protivnik biti Alexandre Pantoja.

Ali što je s borbom koju svi iščekujemo? Jon Jones i Stipe Miočić još su u trećem mjesecu najavljeni kao glavna borba večeri za taj event, ali tada se radilo samo o planu za UFC 290 event, bez ikakve službene potvrde.

Oba borca navodno su pristala na taj datum, ali Jon Jones dao je naslutiti da je došlo do određenih komplikacija. Još 16. ožujka (treći mjesec) Jones je napisao putem Twittera:

‘‘Hej, Stipe Miočiću. Samo ti, UFC i ja znamo istinu, a to je da si me izbjegavao cijelu 2022. godinu - u sedmom, devetom i 12. mjesecu. Sada čujem glasine da se možda nećemo boriti u srpnju (sedmi mjesec).‘‘, napisao je Jones putem Twittera, a Miočić je ekspresno odgovorio:

‘‘Vidimo se u srpnju.‘‘

Gotovo mjesec dana prošlo je od te kratke prepiske između njih dvojice, a službene potvrde tog meča još uvijek nema. Pomalo nas je zabrinuo i Dana White nakon UFC 287 eventa održanog proteklog vikenda u Miamiju.

‘‘Jon Jones se pojavio, odradio je posao na brzinu i zatim je nestao.‘‘, rekao je White, ali je dodao da žele ugovoriti taj meč.

ESPN-ov novinar Marc Raimondi također je dao neke vijesti u vezi ove borbe, a sudeći prema informacijama koje posjeduje, Miočić i Jones neće se boriti u sedmom mjesecu ove godine.

‘‘Primijetio sam nekoliko ‘tvitova‘ o tome da će se meč između Jonesa i Miočića održati na UFC 290 eventu u srpnju. To je borba koju sve uključene strane žele, ali neće se dogoditi u srpnju i već neko vrijeme ju niti ne planiraju za sedmi mjesec. Puno je veća vjerojatnost da će borba biti tijekom jeseni.‘‘, otkrio je Raimondi.

Podosta se zapravo i nagađalo da će ova borba biti nešto kasnije, jer nema razloga da ju UFC službeno ne potvrdi ako su sve strane pristale na UFC 290 event u sedmom mjesecu. Očito da je došlo do nekih promjena i sada čekamo daljnje informacije o novom terminu. Stipe Miočić također se oglasio kratkim priopćenjem putem Twittera.

‘‘Čudno, jer prošli mjesec si govorio da sam ja taj koji bježi.‘‘, napisao je Stipe u svom ‘‘tvitu‘‘ koji je uputio Jonu Jonesu.

Što dodati, osim da ćemo se morati strpiti nešto dulje za ovaj meč, a za očekivati je da UFC neće tako lako ugovoriti meč u kojemu je jedan od glavnih aktera Jon Jones.

Linker
24. travanj 2024 14:13