UFC

Jon Jones planira u mirovinu poslije Miočića, no postoji jedan uvjet da se to ipak ne dogodi

Jon Jones

 CHRIS GRAYTHEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Chris Graythen/getty Images/profimedia
"Sergej je velik izazov, ali nitko ne zna za njega", rekao je Bones za Fox Sports Australia

Jon Jones ne namjerava nastaviti karijeru nakon što se suoči sa Stipom Miočićem, no jedna bi borba mogla natjerati "Bonesa" da se predomisli.

Prvak teške kategorije Jones (27-1, 21-1 UFC) trebao bi svoju prvu obranu naslova odraditi protiv Miočića (20-4, 14-4 UFC) u studenom, a velikan svih vremena misli da će to vjerojatno biti njegova finalna borba.

"Trenutno, moj cilj je imati još jednu veliku borbu protiv Stipe Miočića u Madison Square Gardenu i onda se umiroviti", rekao je Jones za Fox Sports Australia.

Osim poraza od Matta Hamilla u borbi u kojoj je dominirao pa je bio diskvalificiran, Jones nikada nije izgubio u MMA-u. Dugogodišnji prvak u poluteškoj kategoriji, Jones se odlučio na kraju odreći svog pojasa i uzeti malo slobodnog vremena.

Vratio se nakon trogodišnje pauze kao teškaš i trebala mu je samo jedna runda da prođe kroz Ciryla Ganea i osvoji upražnjeni pojas na UFC-u 285 u ožujku. Jonesov životopis već je ispunjen bivšim prvacima i UFC-ovom Kućom slavnih, a dodavanje Miočića na tu listu bio bi šlag na tortu.

“Mislim da će borba sa Stipom biti dovoljna za mene. Osjećam se kao da nemam puno toga za dokazivati ​​kada ga pobijedim. Dugo sam u ovoj igri, star sam tip, dugo sam trenirao te se želim moći igrati sa svojom djecom, imati dobru glavu na ramenima i zglobove koji rade. Tako da vidim da će se tome uskoro približiti kraj i sretan sam zbog toga. Stvarno sam ponosan na svoju karijeru“, izjavio je Jones, koji je ipak nadodao da u jednom raspletu ipak ne bi, nogometnim žargonom, okačio rukavice o klin.

“Vjerujem da bi borba protiv Francisa Ngannoua bila vrijedna nastavka borenja, a ne odlaska u mirovinu. Mislim da bi ta borba donijela ozbiljne prihode i zbog toga bi se isplatila. Francis je bivši prvak, prokleto je popularan ovdje u Americi i diljem svijeta. To bi donijelo mnogo novca i zbog toga bih se bio spreman vratiti“, govori Jones.

Neizbježno je bilo pitanje hoće li se nekada boriti sa sjajnim ruskim nokauterom, Sergejom Pavlovičem, no ne čini se da je zainteresiran za tu borbu.

„Sergej je velik izazov, no nitko ne zna za njega. Što bi se reklo – „high risk, low reward“. Svi pričaju o njemu, no on za sada nije profitabilan kao Ngannou, tako da nisam zainteresiran za tu borbu“, zaključio je Jones.

Linker
20. travanj 2024 01:16