K1 i Boks

‘Monstrum‘ ponovno monstruozno: Naoya Inoue lakoćom obranio svoje titule

Naoya Inoue

 Philip FONG/AFP/Profimedia
Sjajni japanski boksač upisao je svoju 22. pobjedu u profesionalnoj karijeri

Bez većih problema, Naoya Inoue (22-0-0, 19 KO) obranio je svoje WBA i IBF pojaseve u bantam kategoriji. Neporaženi Japanac tehničkim nokautom u osmoj rundi, savladao je Tajlanđanina Arana Dipaena (12-3-0, 11 KO). Inoue je tako došao do 22. uzastopne pobjede, a tokom 2022. godine, trebali bi ga gledati protiv ipak nešto zvučnijih imena.

Aran Dipaen poslužio je kao protivnik jer je Inoue silno htio odraditi nastup u svom Japanu, prvi put nakon 2019. godine i pobjede protiv Nonita Donairea. Svi su bili svjesni kako Dipaen nije niti približno kalibar boksača koji može pružiti probleme ponajboljem boksaču svijeta, a meč je to i pokazao.

Razlika u kvaliteti bila je očita od početka do kraja. ''Monstrum'' je dobro radio direktima od samog početka, dok je Dipaen pokušavao boksati s distance. Strpljivo je Inoue radio, a lice i nos Dipaena bili su u sve lošijem stanju. Početkom sedme runde, Inoue je ozbiljnije uzdrmao Dipaena, no Aran je uspješno ostao na nogama sve do kraja runde. Njegov nos sve je jače krvario, a kulminacija je nastupila u sljedećoj rundi. Naoya Inoue je odlučio završiti svog protivnika. Dva lijeva krošea uzdrmala su Dipaena koji je završio na podu. Uspio se Tajlanđanin oporaviti prije nego je sudac odbrojao deset sekundi, ali čim se meč nastavio, Inoue pogađa još jedan lijevi kroše i sudac odlučuje prekinuti meč.

image

Aran Dipaen (lijevo) vs. Naoya Inoue

PHILIP FONG Afp

Vidno uzdrmani i deklasirani Dipaen izdržao je dulje od očekivanog, no dojam je kako je i sam Naoya htio publici pružiti priliku da nešto dulje uživaju u njegovim majstorijama.

John Riel Casimero (31-4-0, 21 KO) ponovno se nameće kao najlogičniji protivnik za sjajnog Japanca. 31-godišnji Filipinac drži WBO pojas u bantamu i uz Nonita Donairea, mnogi ga vide kao zapravo jedinog bantamaša koji može ugroziti 28-godišnjeg Japanca. Inoue i Casimero trebali su se boriti još u travnju prošle godine, no pandemija koronavirusa ispriječila se i meč je otkazan. Nadamo se kako će tokom 2022. godine doći do dogovora.

Linker
26. travanj 2024 10:52