K1 i Boks

Može li Charlo iznenaditi Canela? Kladionice mu daju jako male šanse u meču za četiri svjetske titule

Canelo Alvarez (lijevo) i Jermell Charlo (desno)

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Jermell Charlo očekivano je veliki autsajder u meču protiv Saula Canela Alvareza

Vrhunski boksački meč čeka nas večeras, točnije u ranim nedjeljnim satima. Canelo Alvarez branit će sve četiri svjetske titule u supersrednjoj kategoriji (-76 kg), a protivnik će mu biti apsolutni prvak svijeta, ali u super velter kategoriji (-69,8 kg).

Podosta iznenađujuće Jermell Charlo dobio je priliku boksati protiv Canela Alvareza, a za taj meč skočit će dvije kategorije iznad one u kojoj inače nastupa. Prvotno je Jermellov brat trebao dobiti priliku protiv Canela, ali Jermall Charlo nije mogao prihvatiti meč zbog problema s ozljedom i tu je uskočio Jermell.

Porazi li Canela, Jermell Charlo postati će drugim muškim boksačem u povijesti koji je ujedinio četiri svjetske titule u dvije različite težinske kategorije. Terenceu Crawfordu to je nedavno pošlo za rukom, a Charlo će pokušati doći do istog pothvata.

Međutim, ako je vjerovati kladionicama, šanse za pobjedu Charla nisu velike. Koeficijenti na pobjedu američkog boksača kreću se od 4,40 do 4,60. Meksikanac Canelo ogroman je favorit i 1,20 u prosjeku iznosi koeficijent na njegovu pobjedu.

Naravno da je borac iz više kategorije favorit, a ako dodamo da se radi o Canelu, ponajboljem boksaču na svijetu, jasno je zašto ovako stoje koeficijenti. Naravno, Charla se ne smije unaprijed otpisati. Iako dolazi iz niže kategorije, Charlo je čak 10 centimetara viši od Canela, a imati će i 6 cm prednosti u ‘‘reachu‘‘.

Meč Canela i Charla očekujte oko 5:00h ujutro, a prijenos je na Arena 1 kanalu od 4:00h ujutro. U nedostatku UFC-a, ovakav boksački spektakl nešto je što ne smijete propustiti.

Linker
28. travanj 2024 05:28