K1 i Boks

Murat Gassiev lakoćom do pobjede u Beogradu: Iskusni američki teškaš nije dugo izdržao protiv Rusa

Murat Gassiev

 Dmitry Feoktistov/TASS/Profimedia
28-godišnji ruski boksač vratio se u ring nakon više od godinu dana izbivanja

Veliku privilegiju ugostiti vrhunskog boksačkog teškaša sinoć je imao glavni grad Srbije. Naime, u Beogradu je jučer održana boksačka priredba (‘Bitka na Beogradu na vodi) koju je predvodio ni manje, ni više, nego Murat Gassiev (29-1-0, 1 NC).

28-godišnji ruski boksač prema Boxrecu je 19. teškaš svijeta, a nekoć je bio i svjetski prvak u ‘‘cruiserweight‘‘ kategoriji. Te pojaseve izgubio je porazom od Oleksandra Usyka u srpnju (7. mjesec) 2018. godine. Nakon toga se odlučio za prelazak u tešku kategoriju, a sinoć u Beogradu došao je do treće uzastopne pobjede.

42-godišnji američki teškaš Carlouse Welch (21-3-1) stajao ne suprotnoj strani ringa, a Gassiev je lakoćom odradio posao. Minuta i 27 sekundi, toliko je trebalo Muratu Gassievu da dođe do pobjede tehničkim nokautom. Gassiev je sjajno pogodio desnicom, Welch je završio na podu, ali ostao je pri svijesti. Uspio se američki teškaš pridići, ali bio je i dalje teško uzdrman, a sudac je označio kraj borbe.

Gassiev je ovom pobjedom osvojio EPB-ovu titulu (Euroazijski boksački parlament), ali nema sumnje kako Rus puca na puno veće mečeve i puno značajnije titule. Početkom godine, portal Boxing Scene izvijestio je kako je Gassiev odbio meč s našim Filipom Hrgovićem za status obveznog izazivača za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka.

Gassiev je borbu odbio jer se oporavljao od ozljede, a čini se da se uspješno oporavio. Zhilei Zhang na kraju je postao Hrgovićev protivnik, a Hrgović ga je proteklog vikenda pobijedio i postao je obveznim izazivačem.

Što je sljedeće za Gassieva, saznat ćemo u periodu koji slijedi, ali nadamo se kako će se ovaj sjajni boksač imati priliku obračunati s nekim vrhunskim teškašima. Svaka čast Welchu, ali on ipak nije na toj razini.

Linker
01. svibanj 2024 03:09