K1 i Boks

Na uvodni program Furyja i Wildera dodan jedan vrhunski teškaški revanš

Adam Kownacki i Robert Helenius
 Joel Plummer/Zuma Press/Profimedia
Adam Kownacki i Robert Helenius ponovno će ući u ring nakon njihovog meča iz ožujka prošle godine

Početkom prošle godine, Adam Kownacki (20-1, 15 KO) glasio je za jednog od najvećih teškaških boksačkih potencijala. 32-godišnji Poljak zakoračio je u teškaški Top 10 prema BoxRecu te je dolazio iza meča s najviše pogođenih udaraca u povijesti boksa, meča protiv Chrisa Arreolle. Vjerovalo se kako mu do pozicije izazivača za neku od svjetskih titula nedostaje tek jedna pobjeda. Zadatak ostvariti ju dobio je protiv Roberta Heleniusa (30-3, 19 KO).

37-godišnji bivši europski prvak nije već neko vrijeme bio na nekadašnjoj razini, no protiv Poljaka je odradio možda i meč života. Helenius je pobijedio prekidom u četvrtoj rundi, nakon čega je izborio poziciju obaveznog izazivača Anthonyja Joshua prema WBA organizaciji. Ipak, to je status koji s obzirom na okolnosti baš i nema vrijednost poput onoga kako zvuči.

Njih dvojica od tada nisu nastupali, a sad su ugovorili revanš. On će se dogoditi 24. srpnja na uvodnom programu priredbe koju predvode Deontay Wilder i Tyson Fury. Kownacki će tako imati priliku osvetiti poraz i vratiti se gdje je bio, a Heleniusu je ovo još jedna prilika da pred kraj karijere upiše značajnu financijsku injekciju, a u slučaju potvrde pobjede još koju. Nema sumnje kako s dva trijumfa protiv Kownackog ispred sebe ima potencijal još barem jedne jake borbe.

Danas je potvrđeno kako će se priredba održati u Las Vegasu, unutar T-Mobile Arene, a na program je osim ove borbe dodan još jedan teškaški okršaj. Efe Ajagba borit će se protiv Franka Sancheza.

Linker
23. travanj 2024 18:35