K1 i Boks

‘Najvećih pet teškaša u povijesti? Prvi je Mike Tyson, drugi je Muhammad Ali, a zatim slijede...‘

Mike Tyson i Muhammad Ali

Jedan od najpopularnijih boksača današnjice zatražen je da imenuje pet najvećih teškaša u povijesti boksa

Jake Paul za nešto manje od mjesec dana (15.11.) imat će priliku ukrstiti boksačke rukavice s apsolutnim velikanom tog sporta. Mike Tyson boksač je koji će se naći nasuprot Jakea unutar ringa na AT&T stadionu u Arlingtonu. Oko 90 tisuća gledatelja očekuje se na stadionu, a Tyson je bez premca najveće ime s kojim će se Paul susresti u dosadašnjoj, a možda i u kompletnoj svojoj boksačkoj karijeri.

Problem leži u Tysonovim godinama. Mike je krajem šestog mjeseca proslavio 58. rođendan, dok je Jake početkom godine napunio 27 godina. Koliko god Mike Tyson bio legendaran, iskusan i vješt, nitko ne može poraziti godine, pa tako ni Tyson. Mnogi smatraju kako niti jedna atletska komisija ne bi trebala pustiti Tysona da kroči u ring, naročito protiv boksača koji je u naponu snage.

Kako sada stvari stoje, borbe će se dogoditi, a Jake Paul silno želi dodati ime Mikea Tysona u svoj pobjednički rezime. Naime, Jake vjeruje kako je Mike Tyson zapravo najveći teškaš u povijesti boksa. Tijekom intervjua za Sports Illustrated, Paul je zatražen da rangira top 5 najvećih teškaša u povijesti, a ovako je ih je Paul poredao počevši od najboljeg.

"Mike Tyson, Muhammad Ali, Tyson Fury, Evander Holyfield i George Foreman.", imena su koja je Paul izgovorio bez previše razmišljanja.

Kad god se vode rasprave o najvećim boksačima svih vremena, različitih mišljenja je beskonačno. Velikana je pregršt, a sve se na kraju krajeva svede na ukus i subjektivni dojam. Ipak, mnogi će se složiti kako je Tyson Fury uljez na ovoj listi, a teško je reći i da Mike Tyson zaslužuje prvo mjesto. Ali jasno da Paul svog sljedećeg protivnika želi prikazati još većim nego što zapravo jest, jer na taj način će i potencijalna pobjeda imati puno veći značaj.

Linker
18. listopad 2024 17:51