K1 i Boks

Nakon kontroverzne pobjede KSI-ja oglasio se i Jake Paul: ‘Da je to bio pravi meč, završio bi diskvalifikacijom!‘

Jake Paul

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
Unatoč jasnom ilegalnom udarcu, akcija je brzo prošla mimo bilo kakve kontroverze

Nakon ilegalnog udarca i poraza od KSI-ja, Joe Fournier se planira žaliti jer promocija nije proglasila službeni rezultat diskvalifikacijom. U sekvenci koja je dovela do nokautiranja, činilo se da je KSI pogodio Fournierovu bradu svojim laktom, prekršaj koji bi vjerojatno rezultirao gubitkom za influencera koji je postao boksač. Umjesto toga, KSI je proglašen pobjednikom nakon što se Fournier srušio na pod bez svijesti.

Ovo je odluka koja je izazvala mnogo negativnih reakcija na društvenim mrežama, a podršku Fournieru uputili su mnogi borci. Jedan od njih je i Jake Paul koji se oglasio na društvenim mrežama i apelirao da se poništi pobjeda.

"Previše poštujem boks da bih poštovao ono što je to bilo. Ako je to doista bio pravi boksački meč, trebao je biti "no contest" ili diskvalifikacija, ovo je smiješno", napisao je Paul, koji iako ne uživa veliku podršku kod istinskih fanova sporta, ovdje je u pravu.

Završna sekvenca borbe bila je polarizirajuća, budući da je KSI prvo uzdrmao Fourniera desnim overhandom, a zatim završio borbu udarcem koji je u početku izgledao kao kratki udarac desnom rukom, ali nakon ponovnog pregleda zapravo je bio udarac podlakticom ili laktom.

Unatoč jasnom ilegalnom udarcu, akcija je brzo prošla mimo bilo kakve kontroverze u prijenosu Misfits Boxing 7, jer je KSI prozvao Tommyja Furyja za njegovu sljedeću borbu i njih dvojica su se upustila u obračun u ringu koji je brzo prerastao u sveopći metež.

Linker
25. travanj 2024 19:23