K1 i Boks

KSI ipak ne može slaviti pobjedu protiv Fourniera, poništena je zbog udarca laktom! Javio se Fournier: ‘Još uvijek sam neporažen!‘

KSI i Joe Fournier

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Snimke nokauta jasno su pokazale da je riječ o udarcu laktom

Najnovija pobjeda KSI-ja ipak neće biti pobjeda. Udruga profesionalnih boksača (PBA) objavila je u petak da je KSI-jeva pobjeda nokautom nad Joeom Fournierom u ekshibicijskoj borbi prošle subote na Misfits Boxing 7 poništena jer je nokaut rezultat slučajnog udarca podlakticom/laktom, a ne legalnog udarca te je službena odluka "no contest".

Misfits Boxing 7 održan je u OVO Areni Wembley u Londonu, a PBA je nadgledao događaj te objavio odluku na svojim službenim stranicama.

"Iako je KSI pobjeđivao u borbi, utvrđeno je da je udarac podlakticom/laktom bio slučajan i zbog očitog razočaranja koje će uslijediti, odlučeno je da se natjecanje proglasi bez odluke u skladu s pravilima."

Gotovo odmah nakon završetka borbe, Fournier je izjavio da će podnijeti službenu žalbu na poraz, nazvavši presudu nokautom "odvratnom". Fournier je službeno podnio svoju žalbu prošlog ponedjeljka. Čini se da višestruki kutovi ponavljanja podržavaju Fournierovu tvrdnju jer su snimke su da je riječ o ilegalnom udarcu.

KSI se u početku branio tvrdeći da je osjetio da je legalni udarac isprva prouzročio štetu i da je lakat pao u nastavku, ali je kasnije priznao da je bio "razoren" kontroverzom oko borbe. Rekao je da nije zainteresiran za revanš s Fournierom.

Nešto kasnije oglasio se i Fournier, koji nije skrivao oduševljenje ovom odlukom.

"Pravda je zadovoljena, još uvijek sam neporažen, nitko me ne može nokautirati!", izjavio je.

Linker
25. travanj 2024 10:19