K1 i Boks

Oleksandr Usyk potvrdio da je Dubois sljedeći, a Furyju poručuje: ‘Loša si kopija Muhammada Alija‘

Oleksandr Usyk

 Ben STANSALL/AFP/Profimedia
Ukrajinski boksač teške kategorije osvrnuo se na propale pregovore s Furyjem

Svi smo se nadali i veselili borbi između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Meč za ujedinjenje svjetskih titula u teškoj kategoriji trebali smo gledati 29. travnja (četvrti mjesec), ali tijekom prošlog mjeseca pregovori su propali.

Tyson Fury konstantno je inzistirao na uvjetima koji debelo idu njemu u korist, a čak kad bi Usyk i pristao, ‘‘Gypsy King‘‘ bi izmislio nešto novo. Kao da je Fury testirao strpljenje Usyka i njegovog tima, ali Ukrajinac je u jednom trenutku odlučio stati na kraj ugnjetavanju od strane Britanca i njegovog tima.

Povukao se Usyk iz pregovora i okrenuo se novim opcijama. Daniel Dubois bit će njegov sljedeći protivnik, a Dubois je šansu zaslužio kao obvezni izazivač prema WBA organizaciji. Dubois je prije nekoliko dana dostavio liječničku dokumentaciju kojom potvrđuje da je spreman boriti se i da se uspješno oporavio od ozljede koljena, a Usyk je urazgovoru s Volodymyrom Kobelkovim potvrdio da će Dubois biti sljedeći protivnik.

‘‘Vjerojatno će to biti Daniel Dubois krajem ljeta. Ići ću u Veliku Britaniju, jako volim ići tamo. Moja prva velika ostvarenja dogodila su se u Britaniji, a zatim i Anthony Joshua (prvi meč su odradili u Londonu). Sviđa mi se to mjesto, fanovi i ljudi tamo.‘‘, rekao je Usyk koji je time potvrdio da će se protiv Duboisa boriti na gostujućem terenu.

Kad su u pitanju propali pregovori s Tysonom Furyjem, Usyk se oglasio i po tom pitanju, te je otkrio što ga je najviše zasmetalo, odnosno kada je ‘‘kap prelila čašu‘‘.

‘‘Vidio sam da se ništa ne događa, da nas jednostavno pokušava izigrati, te sam odlučio reći: ‘To je sve, pozdrav‘. On (Fury) je govorio: ‘70-30 (raspodjela honorara), ja sam kralj, sve ovo je zahvaljujući meni‘. Nisam reagirao na to, shvaćam da je ovo mentalna igra. Kralj je kralj, a kralj ne mora naglas svima govoriti da je kralj.‘‘, poručio je Usyk, a o Furyju je još dodao:

‘‘On silno pokušava kopirati velikog Muhammada Alija, ali kopija je jako loša.‘‘

Prava je šteta što smo ostali bez tog meča za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, ali nije nemoguće da se Usyk i Fury dogovore kasnije ove godine ili možda sljedeće godine. A tko zna, možda jedan od njih izgubi svoj pojas ili pojaseve, pa neki drugi boksač ili boksači budu u igri za ujedinjenje titula.

Linker
14. travanj 2024 14:27