K1 i Boks

Nate Diaz pokrenuo tužbu protiv promotora, tvrdi da su mu dužni gotovo 10 milijuna dolara

Diaz vs Masvidal

 RONALD MARTINEZ Getty Images Via Afp
BIvšeg UFC borca navodno su pokušali prevariti za unaprijed dogovoreni iznos

Nate Diaz je podnio tužbu protiv Fanmia, tvrdeći da mu kompanija još uvijek duguje 9 milijuna dolara od dogovorenog honorara za njegov nedavni boksački meč protiv Jorgea Masvidala.

Tužba je podnesena u američkom Okružnom sudu, Južni okrug Floride, u ponedjeljak. TMZ je prvi izvijestio o ovoj vijesti. Fanmio je bio promotor borbe protiv Masvidala.

U dokumentu od 17 stranica, kojeg je MMA Fighting pribavio, Diaz posebno proziva Fanmio i vlasnika/predsjednika Solomona Engela, tvrdeći da su pristali platiti mu iznos od 10 milijuna dolara za borbu protiv Masvidala. Tužba navodi da je Fanmio pristao Diazovoj uplati unaprijed 1 milijun dolara, dok je preostalih 9 milijuna dolara trebalo biti plaćeno nakon borbe.

Diaz tvrdi da su Fanmio i Engel počinili "otvorenu prijevaru" nakon što su mu ugovorno i usmeno zajamčili isplatu od 10 milijuna dolara.

Unatoč rasprodanom Honda Centru u Anaheimu za događaj, na kojem je Diaz pobijedio Masvidala većinskom odlukom, tužba navodi da Fanmio sada odbija isplatiti mu puni ugovoreni honorar. Iz tužbe podnesene u ponedjeljak:

"Nate Diaz tuži za kršenje ugovora i prijevaru, navodeći da mu Fanmio duguje 9 milijuna dolara od dogovorenog honorara za boksački meč protiv Jorgea Masvidala. Prema tužbi, Fanmio i njegov vlasnik Solomon Engel pristali su platiti Diazu 10 milijuna dolara, s 1 milijunom unaprijed i preostalih 9 milijuna nakon borbe. Diaz tvrdi da Fanmio sada odbija isplatiti puni iznos unatoč rasprodanom događaju u Honda Centru."

Linker
05. rujan 2024 17:08