K1 i Boks

Nate Diaz saznao datum ročišta, moguće je da dobije kaznu od osam godina zatvora

Nate Diaz

 SCREENSHOT TWITTER
Diaz se razišao s UFC-om 2022. godine te se očekuje boksački meč s Jakeom Paulom

Pravna bitka u kojoj se nalazi legendarni Nate Diaz dobila je svoj nastavak. Datum ročišta bit će 27. lipnja u New Orleansu, a za one koji nisu upućeni, razlog je njegova involviranost u uličnu tučnjavu krajem prošlog mjeseca.

Diaz je snimljen na kameri kako guši dvojnika Logana Paula, Rodneya Petersena u uličnoj tučnjavi 22. travnja nakon Misfits Boxing 6 priredbe, kojoj je Diaz prisustvovao u znak podrške svom dugogodišnjem timskom kolegi Chrisu Avili. Također je sudjelovao u manjoj tučnjavi s reality TV zvijezdom Chaseom DeMoorom iste večeri gađajući ga bocom vode.

Popularna MMA zvijezda suočava se s mogućim optužbama drugog stupnja, što se u Louisiani smatra kaznenim djelom i nosi potencijalnu kaznu do osam godina zatvora "sa ili bez teškog rada" i/ili kaznu do 2000 dolara.

Diaz se predao vlastima New Orleansa nekoliko dana kasnije nakon izdavanja naloga za njegovo uhićenje, a ubrzo se povodom tih događaja oglasio i njegov tim, kazavši da je sve ovo počinjeno u svrhu samoobrane.

„Nateov odvjetnik jedva čeka iznijeti sve činjenice o ovom incidentu okružnom tužitelju koje jasno pokazuju da je obučeni borac po imenu Rodney Petersen agresivno progonio Natea s namjerom da ga napadne i kada je to učinio, Nate je djelovao u potpunosti u samoobrani“, kazao je njegov predstavnik Zach Rosenfield.

Diaz je završio svoju epizodu s UFC-om 2022. godine nakon pobjede nad Tonyjem Fergusonom te se sada očekuje boksački meč između njega i Jakea Paula koji bi se trebao održati 5. kolovoza u Dallasu, no sada treba pričekati epilog ove situacije jer postoji mogućnost da će legendarni borac morati odslužiti neku vrstu kazne.

Linker
18. travanj 2024 17:18