K1 i Boks

‘Ne bojim se smrti, agresivnost mi je tamo gdje treba biti‘: Deontay Wilder samouvjereno o subotnjem meču protiv Zhanga

Deontay Wilder

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Dobro je što Wilder pokazuje samopouzdanje, jer protiv Parkera je izgledao kao da mu ga nedostaje

Neki dan je Dentay Wilder iznio, najblaže rečeno, ambiciozan plan u kojem bi pobijedio Tysona Furyja, a zatim ujedinio sve titule u teškoj kategoriji. Idućega vikenda imat će prvi veliki ispit na tome putu, odnosno, kineskog gorostasa Zhileija Zhanga. Bit će ovo važan meč za obojicu, jer obojica tu pobjedu silno trebaju.

U trenutno posljednjem nastupu, Wilder je izgubio od Josepha Parkera. Ono zbog čega ga se najviše kritiziralo jest nedostatak agresivnosti, njegovog do tada najjačeg oružja. Jučer je Wilder na svom Instagram profilu rekao da mu je agresivnost trenutno ‘‘nevjerojatna‘‘.

‘‘Ovo je bio jedan zabavan kamp, jako uzbudljiv. Moj fokus je bio dobar, moj mentalitet je također bio dobar, a agresivnost je bila nevjerojatna. Spreman sam. Sada mogu govoriti razne stvari, ali 1. lipnja će biti datum otkrića, a tome će svi svjedočiti. Osjećam se spremno, a izgledam i zvučim spremno po svim aspektima‘‘, rekao je Wilder, pa nadodao:

‘‘Ne bojim se smrti. Pogledajte što sam po zanimanju. Riskiramo svoje živote da bi se ljudi zabavljali i to je jednostavno tako i točka. Ne postoji posao kao što je ovaj, gdje sportaši riskiraju svoj život zbog novca. Krv, znoj i suze. Spreman sam, ne mogu dočekati da dođem i uđem ono što je moje.‘‘

Dobro je što Wilder pokazuje samopouzdanje, jer protiv Parkera je izgledao kao da mu ga nedostaje. U subotu ćemo vidjeti kako će izgledati protiv Zhanga, te ukoliko ponovi izvedbu kakvu je imao protiv Parkera, to će značiti da je možda došao kraj. No, ring je jedino mjerilo.

Linker
08. lipanj 2024 21:33