K1 i Boks

‘Nema sumnje u mom umu, Usyk ga jednostavno ne može pobijediti, on pobjeđuje Usyka‘

Oleksandr Usyk

 MICHAL CHWIEDUK/imago sportfotodienst/Profimedia
Uskoro bismo mogli gledati boksački okršaj dvojice apsolutno divovskih teškaša

Martin Bakole je obećao da će se suočiti sa Zhilei Zhangom pod bilo kojim uvjetima i pobijediti.

Ovaj moćni teškaš ostvario je veliku pobjedu nad Jaredom Andersonom ranije ovog mjeseca, zaustavivši ga na uvjerljiv način i tako učvrstio svoje ime u teškoj kategoriji. Bakole je sada rangiran na prvom mjestu po WBA ljestvici, ali će morati pričekati na priliku za borbu za naslov, što otvara vrata za potencijalni okršaj sa Zhangom.

Šef boksa u Saudijskoj Arabiji, Turki Alalshikh, sugerirao je da cilja na taj sukob, potencijalno na kineskom tlu, što bi bila velika prednost za Zhanga.

Međutim, talentirana zvijezda iz Konga nije impresionirana mogućnošću da se suoči s domaćim favoritom. U najnovijoj epizodi emisije talkBOXING, Bakole je rekao:

"Kao što sam rekao nakon borbe, otvoren sam za svakoga. Posebno sam otvoren za velikog Zhanga jer znam da ga mogu zaustaviti bez obzira gdje će se borba održati. U Kini, u Saudijskoj Arabiji, u UK-u ili u Americi - spreman sam suočiti se s njim."

Bakole je obećao da će pobijediti nokautom, ponovno spominjući svoju tvrdnju da je u sparingu nokautirao ukrajinskog prvaka Oleksandra Usyka. Dodao je:

"Naučit ću ga lekciju jer sam cijeli život učio boks od svog brata koji je ljevak (kao i Zhang). A možete pitati Oleksandra Usyka - zaustavio sam ga udarcem u tijelo na sparingu. Znam kako ih zaustaviti. Znam da je tvrd i dobar borac, ali zaustavit ću ga, vjerujte mi."

Zhang čeka priliku za naslov već nekoliko godina. Nakon što je pobijedio Joea Joycea dva puta, izgubio je od Josepha Parkera, ali njegova najnovija pobjeda nad Deontayem Wilderom u lipnju ponovno je stavila njegovo ime u igru za priliku za naslov.

Bakole također ima rastuće dionice, a njegov promotor Ben Shalom ga je podržao da ode na sam vrh. Sparing partner Dave Allen čak je sugerirao da bi ovaj afrički div mogao biti prvi čovjek koji će svrgnuti neporaženog Usyka.

"On je tako opušten, kada sam sparirao s njim i radio runde, nisam mogao vjerovati da čovjek te veličine može sastaviti šest ili sedam udaraca tako dobro kao on", rekao je Allen za Boxing Social. "Sparirao sam sa svima, Tysonom Furyjem, Oleksandrom Usykom, ali nitko od njih nije sastavljao udarce kao on. Nikada nisam bio pogođen s toliko različitih udaraca‘‘

‘‘Nema sumnje u mom umu, Usyk ga jednostavno ne može pobijediti, on pobjeđuje Usyka, u to nemam sumnje.", zaključio je Allen.

Linker
03. rujan 2024 16:39