K1 i Boks

Neporaženi Shakur Stevenson otkrio koju dvojicu smatra trenutno najboljim boksačima svijeta

Shakur Stevenson

 Joel Plummer/Zuma Press/Profimedia
Jednog boksača očekivano je izdvojio, ali odabir drugog vjerojatno će iznenaditi neke

Nakon što je izdominirao Errola Spencea Jr.-a krajem sedmog mjeseca, gotovo sve relevantne rang ljestvice postavile su Terencea Crawforda na prvo mjesto svojih ‘‘P4P‘‘ ljestvica. Crawford je time trenutno najbolji boksač na svijetu, a teško je osporiti da boksač neporažen u 40 profesionalnih nastupa i apsolutni prvak velter kategorije ne zaslužuje taj epitet.

Stoga ne čudi da ga i sve više profesionalnih boksača vidi kao trenutno najboljeg boksača na svijetu. Jedan od tih boksača je Shakur Stevenson (20-0), ponajveći talent svjetskog boksa. Shakur je u videu koji kruži društvenim mrežama odabrao dvojicu trenutno najboljih boksača na svijetu, a Terence Crawford očekivano je na njegovoj listi. Ipak je Crawford mentor mladom Shakuru, nerijetko zajedno treniraju i dobri su prijatelji.

‘‘‘Bud‘ je najbolji boksač! Da je Canelo njegove težine, kažem vam, on bi porazio Canela. Canelo je dobar, jako je dobar borac, ali uzmemo li u obzir njegov stil, vjerujem da bi ga ‘Bud‘ Crawford nadboksao. Canelo bi najviše šanse polagao u svoj udarac i eventualni nokaut, ali izuzev toga, ‘Bud‘ je po meni bolji borac. Međutim, Canelo je također jako opasan tip. On je trenutno drugi najbolji boksač na svijetu, po mom mišljenju.‘‘, rekao je Shakur.

Prema ESPN-ovoj ‘‘P4P‘‘ rang ljestvici, Terence Crawford zauzima prvo mjesto, dok je Canelo na četvrtom mjestu. Između njih smjestili su se Naoya Inoue na drugom mjestu i Oleksandr Usyk na trećem. Poredak je isti i prema ‘‘The Ring‘‘ magazinu, dok Boxrec drži Canela na drugom mjestu, a Crawforda na prvom.

Priliku da saznamo tko je bolji možda i dobijemo sljedeće godine. Terence Crawford iskazao je želju za obračunom protiv Canela. Crawford bi pristao preskočiti dvije težinske kategorije i borio bi se u supersrednjoj kategoriji, ali uvjet je da Canelo krajem devetog mjeseca porazi Jermella Charla. Ipak, u slučaju da Canelo pobijedi, mnogi bi vjerojatno argumentirali da je porazio borca koji nastupa tri kategorije ispod njegove.

Linker
30. travanj 2024 18:57