K1 i Boks

Neporaženi svjetski prvak pomaže Tysonu Furyju u pripremama za Usyka: ‘Ovo će biti ludo iskustvo, jedva čekam krenuti!‘

Tyson Fury

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Vjeruje se da će ta borba biti održana 23. prosinca ili nekad u siječnju iduće godine

Iako se prvo mora suočiti s izazovom u bivšem UFC-ovom prvaku teške kategorije, Francisom Ngannouom, Tyson Fury već je svoju pozornost usmjerio na pripreme za veliku borbu s Oleksandrom Usykom u Saudijskoj Arabiji.

Ako prijavljeni datum 23. prosinca bude službeno potvrđen, WBC-ov prvak Fury imat će samo osam tjedana da se pripremi za jedan od najtežih izazova u svojoj karijeri nakon što izađe iz ringa 28. listopada i bitke s "Predatorom".

Ta će borba biti njegova prva ove godine i prva nakon deset mjeseci i pobjede nokautom protiv Dereka Chisore u prosincu prošle godine. IBF, WBA i WBO prvak Usyk bio je puno aktivniji nokautiravši Daniela Duboisa u kolovozu i ubilježivši dvije pobjede sudačkom odlukom nad Anthonyjem Joshuom 2021. i 2022. godine.

Tijekom vikenda, The Ring Magazine i IBF prvak u kruzer kategoriji Jai Opetaia zadržao je svoju titulu nokautiravši Britanca Jordana Thompsona na impresivan način u samo četiri runde. Govoreći za Boxing King Media, Australac Opetaia otkrio je da ga je Fury kontaktirao za sparing.

‘Tyson Fury nam se javio. Poslao je poruku treneru. Pričali smo o tome prije. Trebao sam ići tamo, ali borba je otkazana. To će biti ludo iskustvo, veselim se raditi takve stvari i jedva čekam krenuti.”

Budući da je sam Usyk bivši neprikosnoveni prvak u kruzer kategoriji i kontraš, savršeno je logično da Fury posegne za Opetaiom čija će veličina i brzina replicirati ono protiv čega će se susresti u Saudijskoj Arabiji u ovoj dugo očekivanoj borbi.

Imat ćemo i prvog ujedinjenog prvaka u teškoj kategoriji nakon 24 godine i Lennoxa Lewisa te ovo predstavlja najveću borbu u svjetskom boksu, a službeni datum bit će objavljen nakon dvoboja Furyja i Ngannoua.

Linker
20. travanj 2024 21:07