K1 i Boks

Neporaženi teškaš ne smatra Furyja najboljim na svijetu: ‘Ja sam najbolji, neću pogriješiti ako to kažem za sebe‘

 Tyson Fury 

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Još se uvijek nije borio protiv nekog zvučnog imena koje bi mu pružilo pravi test i otkrilo pravo stanje stvari, no, vjerovati u sebe mora ukoliko želi postati prvakom

Mnogi Jareda Andersona vide kao veliko i nadolazeće ime u teškoj kategoriji, ali ako pogledamo rezime ovog 23-godišnjaka, sve će nam biti jasno. 15 nokauta u 16 mečeva je uistinu impresivno, no treba priznati da se još uvijek nije susreo s protivnikom koji bi mu pružio pravi test.

Bez obzira na tu činjenicu, Anderson izuzetno vjeruje u sebe. Naime, jučer je izjavio kako Tyson Fury nije najbolji teškaš na svijetu nego da je najbolji na svijetu on, iako poštuje Furyja i sve što je on napravio u dosadašnjoj karijeri:

‘‘Upoznali smo se prije nekoliko godina, 2020. To je bilo odlično iskustvo, on je odličan tip, izuzetno talentiran. Mi smo došli tamo i imali smo nekoliko šahovskih partija u ringu. Mislim da smo jedan drugoga tjerali na razmišljanje, a to smo morali da ostvarimo puni potencijal. Svaki čovjek vjeruje da je on najbolji na svijetu, a ja vjerujem da sam ja najbolji teškaš na svijetu. Neću pogriješiti ako to kažem za sebe‘‘, rekao je Anderson za SHOWTIME Sports.

‘‘Ja poduzimam sve korake da uistinu i postanem najbolji teškaš na svijetu i da budem okrunjen. Ja već vjerujem da sam kralj, kako hodam, kako govorim i kakav jesam, borim se za nešto više i pokazat ću svima da to mogu‘‘, dodao je.

Jasno je kao dan da je veliki potencijal u Andersonu, no prerano je uopće spominjati ga u ovom kontekstu. Još se uvijek nije borio protiv nekog zvučnog imena koje bi mu pružilo pravi test i otkrilo pravo stanje stvari, no, vjerovati u sebe mora ukoliko želi postati prvakom.

Linker
25. travanj 2024 11:05