K1 i Boks

Neuspješan povratak Hrvoja Sepa; Hrvatski boksač poražen je na boksačkoj priredbi u Barceloni

Omar Garcia (lijevo) i Hrvoje Sep (desno)

37-godišnji Sep vratio se nakon više od godinu dana izbivanja iz ringa, ali povratak nije bio uspješan

Nažalost, loše vijesti dolaze iz Španjolske. Hrvatski boksač Hrvoje Sep (12-2-0) upisao je drugi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Slavonski boksač iz zagrebačkog Leonardo Boxing Cluba odlukom sudaca poražen je na boksačkoj priredbi u Barceloni.

Sep je nakon više od godinu dana izbivanja iz ringa otputovao u Španjolsku kako bi se vratio profesionalnim nastupima. Na suprotnoj strani ringa dočekao ga je venezuelanski boksač Omar Garcia (19-11-0). Nadali smo se da će Garcia poslužiti kao ‘‘usputna stanica‘‘ ka većim mečevima za Hrvoja Sepa, ali ispostavilo se da Garcia nije tako ‘‘lak zalogaj‘‘.

Nakon osam rundi borbe, ruka Omara Garcije podignuta je od strane suca. Uoči samog meča pisali smo vam kako Omar Garcia nije pretjerano poznat boksač, ali naglasili smo da se radi o Južnoamerikancu, a boksači iz tog podneblja nikada ne padaju bez ispaljenog metka.

Ne samo da Garcia nije pao bez ispaljenog metka, nego je čak i porazio Sepa. Garciji je to 19. pobjeda u 30. profesionalnom nastupu, a čak 15 pobjeda upisao je nokautom. Našeg Sepa nije uspio nokautirati, ali slaba je to utjeha za hrvatskog boksača.

Kad je Sep u pitanju, teško je reći što slijedi za boksača koji je predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama 2016. godine. 37-godišnji poluteškaš upisao je dva poraza u posljednja tri nastupa, a cijelu proteklu godinu nije odradio niti jedan jedini nastup.

Ako sudimo isključivo po godinama, Sep sigurno može boksati još nekoliko godina. Međutim, Hrvoje je boksač koji uvijek ima visoke ambicije, a upitno je koliko će mu motivacije preostati nakon novog poraza u ovoj fazi karijere.

Što god Sep odlučio, iza njega je već sad respektabilna boksačka karijera, a mi mu želimo puno sreće, kojim god putem odluči krenuti. Ukoliko u njemu još uvijek ima ‘‘vatre‘‘, nestrpljivo iščekujemo njegove sljedeće nastupe. Ako je ovo kraj njegove boksačke priče, Hrvoju želimo uživanje u zasluženoj mirovini.

Linker
01. svibanj 2024 11:43