K1 i Boks

Nevjerojatna priča iz dvorane Terencea Crawforda: ‘Tada sam shvatio koliko snažno on može udariti‘

Terence Crawford

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Neporaženi boksač Shakur Stevenson otkrio je vrlo interesantan detalj s jednog od Crawfordovih sparinga

Neporaženi velteraš (-147 ‘lbs‘) Terence Crawford (40-0) ne samo da posjeduje fantastične boksačke vještine, nego je i izrazito moćan udarač unutar boksačkog ringa. Čak 31 od ukupno 40 pobjeda Crawford je upisao nokautom, ali mnogi su skeptični kad je u pitanju potez koji planira u budućnosti.

‘‘Bud‘‘ želi preskočiti dvije težinske kategorije i okušati se u supersrednjoj kategoriji (-168 ‘lbs‘). Canelo Alvarez kao apsolutni prvak te kategorije njegova je meta, ali granica supersrednje kategorije čak 9,5 kilograma iznad je granice velter kategorije.

Težina i fizička snaga Canela Alvareza mogla bi napraviti veliku razliku u tom meču, ako do tog meča uopće i dođe. Međutim, Shakur Stevenson kao jedan od Crawfordovih trening partnera ističe da Crawford itekako može parirati snazi Meksikanca. Shakur je u razgovoru za ES News otkrio zapanjujuće detalje s nekih Crawfordovih sparinga.

‘‘Iskreno, mislim da bi ‘Bud‘ porazio bilo koga tko uđe u ring s njim, čak i u višim težinskim kategorijama. Iskreno vjerujem da on posjeduje sve alate i vještine za poraziti bilo koga. On ima udaračku moć, boksački IQ, boksačke vještine i rad nogu. Ne postoji nešto što on ne može činiti unutar ringa i zato mislim da bi predstavljao težak izazov za bilo koga.‘‘, započeo je Shakur, a potom je fokus prebacio na udaračku moć Terencea Crawforda.

‘‘Još jedna stvar, njegova udaračka moć bila bi prisutna i u drugim težinskim kategorijama. Bio sam u dvorani i gledao sam ga kako je naudio teškašu, tipu koji je bio iznad 200 ‘pounda‘ (preko 90 kg). Crawford ga je uzdrmao i tip je bio nestabilan na nogama. Tada sam shvatio koliko snažno Crawford može udariti.‘‘, rekao je Stevenson.

Shakur Stevenson konstantno priča u hvalospjevima kad je u pitanju Terence Crawford. Neporaženi Stevenson (20-0) puno je naučio od Crawforda i silno cijeni njegovo mentorstvo. Naravno, treba uzeti u obzir da je Shakur Stevenson vjerojatno trenirao s mnoštvom vrhunskih boksača, a očito s valjanim razlogom ističe Crawforda kao nešto posebno u svijetu boksa.

Hoće li doći do meča između Crawforda i Canela, vrijeme će pokazati. Crawforda prvo čeka revanš protiv Errola Spencea, a datum tog revanša trenutno nije određen. Canelo Alvarez s druge strane boksati će protiv Jermella Charla, a meč je na rasporedu 30. rujna (deveti mjesec). Upišu li obojica pobjede u svojim narednim mečevima, nije isključeno da se nađu na suprotnim stranama ringa.

Linker
20. travanj 2024 06:53