K1 i Boks

‘Ngannou je pravi fenomen. Ovo nikada nismo vidjeli u boksu, takav sportaš pojavljuje se samo jednom‘

Francis Ngannou

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Sjajna izvedba protiv Furyja apsolutno nikoga nije ostavila ravnodušnim

Bivši boksački svjetski prvak bio je jako impresioniran onim što je vidio u Francisu Ngannouu. Prema svim mjerilima, Ngannou je imao impresivnu godinu. Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji imao je boksački meč u listopadu i prošao je daleko bolje nego što je itko mogao očekivati.

Sjajna izvedba protiv Furyja apsolutno nikoga nije ostavila ravnodušnim, a to mu je donijelo još jednu veliku borbu – ovaj put protiv Anthonyja Joshue 8. ožujka na još jednoj velikoj boksačkoj noći u Saudijskoj Arabiji.

Još jedan od onih koji je impresioniran jest bivši svjetski prvak u poluteškoj kategoriji Antonio Tarver koji je biranim riječima govorio o Ngannouu za Boxing King Mediu.

"Ta borba Tysona Furyja i Oleksandra Usyka je borba za vjekove, ali također je važna borba ‘AJ-a‘ i Ngannoua. Ta me borba malo unervozila s obzirom na Ngannouovu prirodnu moć. Joshua zapravo ne podnosi dobro udarce, znamo to, pa me ova borba brine, kada pogledate da AJ ima sve za izgubiti, a Ngannou nema pritisak, stvarno je teško ući u takvu borbu", započeo je, a onda odgovorio na pitanje je li pošteno da se Ngannou može suočiti s pobjednikom te borbe ako pobijedi Joshuu.

"To je zapravo razlog zašto je Ngannou uopće u ringu, zašto je bio s Tysonom Furyjem i zašto se suočava s ‘AJ-em‘. On je pravi fenomen, nešto što nikada nismo vidjeli u boksu. Mogao bi imati pobjedu i poraz ili dva poraza i biti najbogatiji borac u sportu. Što sam, dovraga, radio 23 godine koliko sam boksao? Moram mu skinuti kapu, takav se sportaš pojavljuje samo jednom u životu", zaključio je.

Linker
03. travanj 2024 23:43