K1 i Boks

Ngannou objasnio kako mu je Mike Tyson pomogao u pripremama: ‘Nisam imao upalu mišića, a to je bila greška‘

Mike Tyson i Francis Ngannou 

 Ian Maule/AFP/Profimedia
Iako će mu Mike sigurno značiti za samopouzdanje, pitanje je koliko ga je stvari uspio naučiti u ovih par mjeseci

Ove subote nam je na rasporedu obračun između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Ngannou će konačno doći do ispunjenja najvećega sna te će debitirati u profesionalnom boksu, a vjerojatno nije mogao pronaći težeg protivnika za takvo nešto. Kako god, ipak se odlučio na taj korak, koji s financijske strane itekako ima smisla.

No, vratimo se mi ipak na sportsku stranu. Malo je onih koji Ngannouu daju bilo kakvu šansu u ovom meču, a to nije bez razloga. Fury je miljama daleko od njega što se tiče boksa, no Ngannou tvrdi da će mu prisutnost Mikea Tysona u biti od velike važnosti.

‘‘Mike je vrlo intenzivan. Sve je do volumena, također i do pritiska. Pritisak, pritisak, pritisak. Sjećamo se kada smo prvi puta trenirali, došao je sljedeći dan i pitao me imam li upalu mišića. Ja sam rekao da nemam, na što mi je on odgovorio da to nije dobro. Rekao mi je da je to pogreška‘‘, rekao je Ngannou u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘u ovom trenutku me ne zanima što ljuti Tysona Furyja. Ovo je sport, ovo je način na koji sport funkcionira. Ponekad se borite s tipom kojeg volite, ponekad imate brata koji se bori s prijateljem, ponekad se vaš prijatelj bori s nekim koga volite. Srce će vam uvijek biti na jednoj strani‘‘, dodao je.

Iako će mu Mike sigurno značiti za samopouzdanje, pitanje je koliko ga je stvari uspio naučiti u ovih par mjeseci. Nagađati nema potrebe jer ćemo sve vidjeti iduće subote, a meč svakako vrijedi pogledati.

Linker
24. travanj 2024 14:21