K1 i Boks

Ngannou otkrio s kim se želi suočiti nakon Furyja i Joshue: ‘Oduvijek sam ga imao na piku‘

Francis Ngannou

 JAMES MANNING/PA IMAGES/PROFIMEDIA James Manning/pa Images/profimedia
Samopouzdanje mu je strahovito naraslo otkako je pružio dobru izvedbu protiv Furyja

Francis Ngannou prošle je godine napravio zaokret u karijeri. Bivši prvak UFC-a u teškoj kategoriji donio je odluku da napusti promociju, potpiše ugovor s PFL-om i okuša se u profesionalnom boksu.

Dobio je upravo to kada je izazvao aktualnog WBC prvaka Tysona Furyja. Ovaj dvojac sučelio se u Rijadu u listopadu, a Ngannou je šokirao svijet kada je bacio Britanca u nokdaun tijekom treće runde. Borio se do poraza podijeljenom odlukom, kojeg smatra pljačkom, a samopouzdanje mu je tada strahovito naraslo.

Unatoč porazu, 37-godišnjak je zbog svoje izvedbe uspio doći do borbe s bivšim svjetskim prvakom Anthonyjem Joshuom 8. ožujka. Pobijedi li, jasno je stavljeno do znanja da će napasti pobjednika između Furyja i Oleksandra Usyka.

Unatoč tome, ima jedan čovjek na kojem Ngannou ima oko. Govoreći za Sky Sports MMA Club, potvrdio je da i dalje želi borbu protiv Deontaya Wildera u budućnosti.

"Ovdje sam zbog boksačke karijere i tu imam puno izazova te imena. Na primjer, prva tri tipa koja sam uvijek imao na piku su Fury, Joshua i Wilder. Wilderu je bolje da se sabere jer nisam završio s njim, želim to ime u svom rezimeu", kazao je "Predator".

Prije mjesec dana bilo bi vrlo lako ugovoriti ovu borbu pod krinkom da su njih dvojica najjači udarači na svijetu. Međutim, "Bronze Bomber" sve je pokvario porazom sudačkom odlukom protiv Josepha Parkera, uništivši planove za borbu protiv Joshue. Navodno postoji mogućnost i da se odluči umiroviti pa nije definirano hoće li se Kamerunčeva želja moći ispuniti.

Linker
26. travanj 2024 08:37