UFC

UFC preoteo ponajveću PFL-ovu zvijezdu: Kayla Harrison potpisala je ugovor s UFC-om i debitirat će na UFC 300 eventu!

Kayla Harrison

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
33-godišnja Kayla napokon je pronašla svoje mjesto u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji

PFL je nakon spajanja s Bellatorom najavio velike stvari i planiraju postati dostojna konkurencija UFC-u. Međutim, UFC im je uzvratio jednim interesantnim, možemo reći i teškim udarcem.

Kayla Harrison (16-1-0), ponajveća zvijezda PFL organizacije više neće nastupati pod okriljem PFL-a. UFC-ov predsjednik Dana White otkrio je kako se Kayla Harrison pridružuje UFC-u, a odmah je obznanio i njen debitantski meč.

Dvostruka osvajačica PFL-ovog turnira debitirat će 13. travnja (četvrti mjesec) na UFC 300 eventu. Holly Holm (15-6-0, 1 NC) bit će njena protivnica, a moramo priznati da se radi o jako zanimljivom uparivanju. Napominjemo da ovo neće biti glavna borba večeri na UFC 300 eventu. Interesantna je informacija da će Kayla Harrison prvi put u karijeri nastupiti u bantam kategoriji.

Dvostruka olimpijska pobjednica u judu nastupala je u lakoj kategoriji dok se borila pod okriljem PFL-a, a prošle godine je preskočila turnir jer između ostalog nije bila spremna učestalo skidati kilažu za perolaku kategoriju (-66 kg). Sada ju čeka još drastičnije skidanje kilaže za bantam kategoriju (-61 kg). Upitno je može li Harrison uopće skinuti toliku kilažu, ali vjerujmo da ne bi dogovorila takve uvjete, ako smatra da je nemoguće. Kayla je prije dva mjeseca u intervjuu za MMA Fighting dala svoj osvrt na potencijalne nastupe u bantam kategoriji.

‘‘Bantam kategorija jako je izazovna za mene, morala bih izgubiti dio sebe da se spustim u tu kategoriju. Ja jednostavno nosim puno mišićne mase. Već sada sam poprilično ‘izrezana‘, a morat ću izgubiti mišićnu masu za tu kategoriju. Kompletan način života morala bih promijeniti, a to sam već radila za nastupe u perolakoj kategoriji. Međutim, ludo je što se sve može dogoditi s vašim tijelom kad se hranite zdravo, dovoljno spavate i oporavljate se. Ja vjerujem da će se dogoditi sve ono što je predodređeno da se dogodi.‘‘, rekla je Kayla.

Inače, njen ugovor s PFL-om je istekao, a iako su se u PFL-u nadali da će potpisati novi ugovor te da će ju potencijalno upariti s Cris Cyborg, Kayla se zaputila ka najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Proteklih dana pisali smo vam kako UFC-ova bantam kategorija treba novu zvijezdu, a možda je Kayla Harrison ‘‘ono nešto‘‘ što su trebali.

33-godišnja američka borkinja upisala je 16 pobjeda u dosadašnjih 17 nastupa. Jedini poraz došao je 2022. godine u finalu PFL-ovog turnira. Larissa Pacheco tada ju je porazila jednoglasnom odlukom sudaca, a Harrison je propustila priliku osvojiti PFL-ov turnir po treći put. Prošle godine nije bilo dio turnira, ali odradila je jedan meč u kojem je porazila Aspen Ladd, bivšu UFC-ovu borkinju.

Holly Holm s druge strane bivša je prvakinja UFC-ove bantam kategorije, a iza nje je 15 pobjeda i šest poraza. Posljednji nastup upisala je sredinom prošle godine. Mayra Bueno Silva porazila ju je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, ali ishod meča naknadno je preinačen u ‘‘no contest‘‘ jer je Bueno Silva bila pozitivna na dopinškom testiranju.

Holm je već jednom šokirala svijet nokautiravši osvajačicu olimpijske medalje u judu. Svi se sjećaju kako je upravo Holm ugasila ‘‘hype‘‘ koji je pratio Rondu Rousey. Holly je nokautirala Rondu u drugoj rundi, a prošlo je više od osam godina od tog meča. Za razliku od Rousey koja je osvojila broncu na OI, Kayla Harrison dolazi kao dvostruka osvajačica zlatne medalje. Doda li UFC-ov pojas u svoju sportsku kolekciju, bit će to ‘‘šlag na tortu‘‘ njene sportske karijere.

Linker
26. travanj 2024 13:47