K1 i Boks

Ngannou se čudi što će se Fury tako brzo boriti protiv Usyka: ‘Što je s medicinskom suspenzijom?‘

Francis Ngannou

 Tom Hogan/www.hoganphotos.com/imago sportfotodienst/Profimedia
Iako su male šanse da se to dogodi, Ngannou uistinu ima priliku pokvariti meč za apsolutnog prvaka teške kategorije

Tyson Fury je konačno fanovima odlučio dati ono što žele, odnosno meč protiv Usyka za apsolutnog prvaka teške kategorije. Jučer je iznenada sa svih strana došla ta vijest, a odmah su istu potvrdili i sam Fury i njegov promotorski tim. Datum je također poznat, a radi se o 23. prosinca (dvanaesti mjesec) ili najkasnije u prvom mjesecu 2024.

Dugo su se Tyson Fury i Oleksandr Usyk sporili oko novca, a upravo je zbog njega i propao prvi pokušaj pregovora početkom ove godine. Nakon toga je Fury izjavljivao da ga pojasevi više ne zanimaju nego da ga zanima samo novac, a dogovor meča s Ngannouom je to potvrdio.

Izgleda da je Fury ipak ‘‘došao k sebi‘‘ i odlučio učiniti ono što jednostavno mora, i to samo nepuna dva mjeseca nakon meča s Ngannouom. Upravo se zbog toga Ngannou pita što će biti s medicinskom suspenzijom.

‘‘Ne znam koja je minimalna medicinska suspenzija u boksu ali stvarno ne razumijem kako se Tyson može boriti u dvanaestom mjesecu kada će se naša borba dogoditi 28.10.‘‘, napisao je Ngannou na Twitteru.

Nakon što je to napisao, očekivano, uslijedili su komentari fanova. Oni uglavnom kažu da neće biti potrebe za suspenzijom jer ga Ngannou neće ni dodirnuti u tom meču, a govore mu i da će ga Fury udarati direktima do smrti.

Iako su male šanse da se to dogodi, Ngannou uistinu ima priliku pokvariti meč za apsolutnog prvaka teške kategorije. Ukoliko slučajno nokautira Furyja, on se neće moći boriti protiv Usyka u idućih nekoliko mjeseci.

Linker
04. svibanj 2024 21:36