K1 i Boks

Poznato je koliko će Tyson Fury zaraditi u mečevima protiv Ngannoua i Usyka: Uzet će vrtoglavi iznos u manje od dva mjeseca

Tyson Fury

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Svakako će biti zanimljivo vidjeti koji su omjer dogovorili jer je Fury do sada inzistirao na 70-30 u njegovu korist

Jučer je kao grom iz vedra neba stigla vijest da su Tyson Fury i Oleksandr Usyk dogovorili meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Nitko nije očekivao da ćemo tu vijest dobiti baš sad, nekoliko tjedana prije Furyjevog meča s Ngannouom. No, kako smo već i naučili, nikad s ene zna što je Furyjev idući korak.

Zasluženo je dobivao kritike zbog prihvaćanja meča s Francisom Ngannouom, a vlada i mišljenje kako će to biti u potpunosti nekompetitivan meč, pogotovo nakon Francisovog javnog treninga prije nekoliko dana.

Što se tiče plaća i konkretnih brojeva, Francis će se morati zadovoljiti s 10 milijuna dolara, što je pak njegov najveći honorar u dosadašnjoj karijeri. Bob Arum, jedan od Furyjevih promotora, jučer je medijima rekao koliko će Fury ukupno zaraditi od mečeva protiv Ngannoua i Usyka:

‘‘Bob Arum je rekao reporterima da će Tyson Fury zaraditi značajno iznad 100 milijuna dolara za borbe protiv Francisa Ngannoua i Oleksandra Usyka u Saudijskoj Arabiji: ‘Ne znam točan broj, ali je puno više od 100 milijuna dolara‘‘, napisao je Michael Benson na svom Twitter profilu.

Uistinu je ogroman novac koji će Fury zaraditi u samo dva mjeseca jer se meč s Usykom planira za 23.12. Najkasnije bi smo taj meč trebali gledati nekad u prvom mjesecu 2024., što je i dalje jako mali razmak. Izgleda da su se Usyk i Fury konačno uspjeli dogovoriti oko onoga oko čega su se najviše sporili – novca. Svakako će biti zanimljivo vidjeti koji su omjer dogovorili jer je Fury do sada inzistirao na 70-30 u njegovu korist.

Linker
04. svibanj 2024 08:01