K1 i Boks

Ngannou upozorio Furyja da ga ne podcjenjuje: ‘To će ti biti najveća greška u životu, imam nokaut snagu‘

Francis Ngannou

 Katelyn Mulcahy/Getty images/Profimedia
Ukoliko uistinu pobijedi Furyja u desetom mjesecu, sva vrata u boksu će mu se otvoriti

Dvojbi više nema – Francis Ngannou i Tyson Fury obračunat će se u Saudijskoj Arabiji 28.10. ove godine, a prema svemu sudeći, meč će se odviti po regularnim boksačkim pravilima i ne bi se trebalo raditi o egzibiciji. Furyjev WBC pojas neće biti u igri, no i to je bolje od prvotnih glasina kako će u meču biti zabranjeni nokdauni i nokauti.

Malo je onih koji Ngannouu u ovom meču daju velike šanse, a uistinu je i teško zamisliti da će s Furyjem izdržati 12 rundi u ringu. Međutim, jučer je Ngannou upozorio Furyja da ga mora shvatiti ozbiljno, inače neće biti dobro.

‘‘On je već rekao jako puno stvari. Bolje bi mu bilo da se spremi kako treba za 28.10. jer ako me ne shvati ozbiljno, mislim da bi se mogao iznenaditi i napraviti najveću grešku u životu. Dolazim po sve. Ovo je moj trenutak, ovo je moj život i ovo je ono što sam oduvijek čekao‘‘, rekao je Ngannou za TMZ.

‘‘Imam veliku nokaut snagu. Bilo bi ludo stati ispred nekoga kao što je Tyson Fury i samo govoriti kako imate nokaut snagu. Ja tamo dolazim boksati, u ovu borbu dolazim kao boksač i jako sam impresioniran kad vidim koliko me ljudi otpisuju. To me i uzbuđuje. Ovo je još jedna stvar kada me svi podcjenjuju, a ja ću još jednom svima dokazati suprotno‘‘, dodao je.

Velike su ovo riječi bivšeg UFC prvaka kojemu je ovo prilika života. Ukoliko uistinu pobijedi Furyja u desetom mjesecu, sva vrata u boksu će mu se otvoriti. To vjerojatno nije toliko izgledno, ali nikad se ne zna.

Linker
30. travanj 2024 15:39