K1 i Boks

Furyjevog promotora veseli sve veći broj boksačkih evenata u Saudijskoj Arabiji: ‘Zaradit će se velik novac!‘

Tyson Fury (lijevo) i Frank Warren (desno)

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Fanovima koji preko TV-a gledaju priredbe vjerojatno je svejedno, no boksači će vjerojatno prije izabrati Saudijsku Arabiju ako mogu radi veće zarade

Sudijci su počeli uzimati sve više velikih boksačkih mečeva, a s obzirom na kapital koji posjeduju, nije to previše čudna stvar. Jedan od veliki mečeva (barem s komercijalne strane) koji će se uskoro tamo dogoditi jest onaj između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, i to u desetom mjesecu ove godine.

Furyjev promotor Frank Warren to vidi kao veliku priliku. Ne samo da će se Fury i Ngannou odlično naplatiti u Saudijskoj Arabiji, nego Warren tvrdi kako je više boksačkih priredbi u Saudijskoj Arabiji prilika za sve boksače.

‘‘Ovo će promijeniti igru. Ovo je masivan event, ovo će promijeniti igru i to je ono što će se dogoditi i s budućim borbama u Saudijskoj Arabiji. Zaradit će se puno novca. Obojica će uprihoditi jako puno novca, ali za mene je to samo još jedna priredba koju moram organizirati. U idealnom svijetu bi borbe bile na Wembleyju, ali sada ljudi iz Saudijske Arabije žele organizirati najveće priredbe‘‘, rekao je Warren za SecondsOut.

‘‘Do sada nismo uspjeli s Wembleyjem, a Tyson je htio sve te borbe organizirati na Wembleyju. Nije samo sjedio i čekao da mu netko ponudi velik novac iz strane zemlje, a bio je u pravu oko svega‘‘, dodao je.

Kako god, Saudijci još uvijek nisu uspjeli kupiti sve velike evente. Usyk će svoj pojas braniti u Poljskoj, a Joshua će se sljedećega mjeseca ipak boriti u Londonu. Fanovima koji preko TV-a gledaju priredbe je vjerojatno svejedno, no boksači će vjerojatno prije izabrati Saudijsku Arabiju ako mogu radi veće zarade.

Linker
28. travanj 2024 17:14