K1 i Boks

Ngannouov sparing partner otkriva: ‘Na sparinzima nije bio pretjerano dobar, Joshua će proći kroz njega‘

Francis Ngannou

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Joshua će zasigurno ozbiljnije shvatiti Ngannoua nego što je to učinio Fury, no sjetimo se samo koliko su svi podcjenjivali Francisa prije tog meča

Za točno tjedan dana očekuje nas nova velika boksačka priredba u režiji Saudijaca, a ovoga će puta u glavnim ulogama biti Francis Ngannou i Anthony Joshua. Bit će ovo obojici prvi nastup ove kalendarske godine, a mnogi s nestrpljenjem iščekuju vidjeti kako će Ngannou izgledati protiv nekadašnjeg svjetskog prvaka.

Mnoge je također Ngannou oduševio u meču s Furyjem, te unatoč tome što je izgubio, sada je dobio novu veliku priliku. Nekadašnji Francisov sparing partner, Matty Harris, iznio je svoje prognoze ovog meča – Francisu se neće svidjeti.

‘‘Sparirao sam s Francisom u devetom i desetom mjesecu prije njegovog meča protiv Tysona Furyja, i nije bio dobar. Ngannou je na sparinzima boksao identično kao što je boksao u ringu s Furyjem. Morate ga samo držati na distanci. Sada ne želim previše toga otkrivati, ali nije bio previše dobar‘‘, rekao je Harris u jučerašnjem intervjuu.

‘‘Nisse Sauerland je došao i gledao, on može potvrditi ovo što sam ja rekao. Ngannou nema šanse protiv Joshue i mislim da će Joshua proći direktno kroz njega. Mislim da se Fury nije pripremao za taj meč, uz to je bio nepoznat u boksu, ali mislim da će Joshua proći kroz njega‘‘, pojasnio je.

Joshua će zasigurno ozbiljnije shvatiti Ngannoua nego što je to učinio Fury, no sjetimo se samo koliko su svi podcjenjivali Francisa prije tog meča. On je na kraju ipak pokazao kako ima kapaciteta nositi se s Furyjem, no za pobjedu nije učinio dovoljno. Hoće li se protiv Joshue pojaviti još i bolji, saznat ćemo idućega tjedna.

Linker
24. travanj 2024 23:11