Ostalo

Renan Ferreira: ‘Ne znam zašto je Ngannou napustio dvoranu, svi su htjeli vidjeti sučeljavanje‘

Renan Ferreira

 Lev Radin/Zuma Press/Profimedia
Francis Ngannou mnoge je neugodno iznenadio svojim potezom

Renan Ferreira u posljednjih godinu dana bilježi najbolje rezultate u svojoj karijeri. Gorostasni Brazilac prošle godine je osvojio PFL-ov turnir u teškoj kategoriji, a možda i najveću pobjedu u svojoj karijeri upisao je proteklog vikenda na PFL vs. Bellator eventu u Saudijskoj Arabiji.

Sjajni Brazilac nokautirao je Bellatorovog prvaka Ryana Badera već u prvoj rundi, točnije, nakon samo 21 sekundu borbe. Lakoćom je Ferreira porazio prekaljenog Bellatorovog, ali i UFC-ovog veterana.

Pobjedom nad Baderom, Ferreira je vjerojatno izborio meč protiv Francisa Ngannoua, bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije i po mnogima najboljeg teškaša na svijetu. Još uoči meča između Ferreire i Badera, najavljeno je kako će pobjednik tog meča dobiti priliku boriti se protiv Ngannoua i ne bude li nekih neočekivanih okolnosti, Ferreira i Ngannou kasnije ove godine naći će se u kavezu.

Ono što je mnoge ipak razočaralo jest činjenica da Ferreira i Ngannou nisu odradili sučeljavanje na eventu u Saudijskoj Arabiji. Neki će reći kako su sučeljavanja nebitna, ali fanovi svejedno vole vidjeti kad se dva rivala nađu oči u oči, posebno ako se radi o dva ogromna i hladnokrvna teškaša.

Ngannou je iz nepoznatog razloga odlučio napustiti priredbu prije nego je odradio sučeljavanje, ali zapravo nije niti poznato jesu li PFL-ovi čelnici zatražili Francisa da kroči u kavez i odradi sučeljavanje. Svoj pogled na situaciju dao je Renan Ferreira.

‘‘Sučeljavanje je nešto što sam očekivao, ali nisam baš siguran zašto je on (Ngannou) otišao. Ja bih pristao uraditi nešto takvo za njega. PFL je također htio to sučeljavanje i ja sam iskreno očekivao više od Ngannoua.

Ali tako je, kako je, bio je to moj trenutak. Sjajno sam se proveo i nemam nikakav problem s ovim. Volio bih da smo odradili sučeljavanje, ali idemo dalje.‘‘, rekao je Ferreira za MMANews.

Brazilac očito ne želi stvarati nepotrebnu dramu i preuveličavati situaciju. Da, PFL-ove društvene mreže profitirale bi tim sučeljavanjem, jer video bi definitivno obišao svijet i prikupili bi mnoštvo pregleda. Bio bi to dobar marketinški potez, ali bit će vremena za sučeljavanja nakon što PFL službeno ugovori ovaj meč.

Linker
30. travanj 2024 01:53