K1 i Boks

Ngannouov trener se zapitao: ‘Može li jedan Jake Paul motivirati mitskog Mikea Tysona?‘

 Mike Tyson 

 Jake Mysliwczyk/Amg Media/Zuma Press/Profimedia
Dewey Cooper je u razgovoru za MMA Junkie dao svoja konstruktivna razmišljanja oko nove borbe Mikea Tysona

Dewey Cooper je bivši američki kickboksač i boksač koji se je natjecao u kruzer i teškoj kategoriji, a vrhunac karijere je imao ranih 2000-tih. Nakon umirovljenja kao trener je surađivao s raznim borilačkim zvijezdama poput Roya Nelsona, Daniela Straussa, Makhmuda Muradova, Francisa Ngannoua… Kao analitičan i sistematičan trener zaradio je poštovanje borilačke zajednice. S tim na umu, dao je vrlo zanimljiv komentar na borbu između Mikea Tysona i Jakea Paula. Cooper je jedno vrijeme dijelio istu dvoranu kada se Jake Paul spremao za svoje dosadašnje mečeve.

“Pomiješani osjećaji”, započeo je Cooper intervju za MMA Junkie te nastavio: “Znam Mikea od devedesetih. Mike je odličan tip, nevjerojatan lik. Pomagao je mom timu. To je osjetljiva situacija za mene.” Cooper se također osvrnuo na trenutno stanje jednog od najboljih teškaša u povijesti te se nadovezao na njegove godine.

“S 58 godina gledajući rad na fokuserima, on to može uraditi. Samo je pitanje hoće li odraditi pravi kamp. Hoće li shvatiti Jakea Paula ozbiljno? Može li jedan Jake Paul motivirati jednog mitskog Mikea Tysona?”. Cooper također shvaća financijsku konstrukciju iza ovog događaja te djelomično shvaća zašto bi se jedna sportska ikona spuštala na nivo jednog Jakea Paula koji ako gledamo kroz sportske okvire nikako ne zaslužuje ovu šansu.

“Radije bih ga vidio (Jakea Paula) u borbi s nekim mlađim boksačem - revanš s Tommyjem Furyjem ili tako nešto. Shvaćam velik interes. Nadam se da će obojica biti dobro. Ako svijet želi to vidjeti, ako njih dvojica žele to odraditi, idemo to odraditi. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Linker
27. travanj 2024 13:08