UFC

Poznati su dobitnici bonusa s noćašnje UFC-ove priredbe: Marcin Tybura dodatno nagrađen za finiš nad Tuivasom

 Marcin Tybura vs. Tai Tuivasa 

 Handout/Getty images/Profimedia
Četvero boraca dodatno je nagrađeno nakon sinoćnje ‘Fight Night‘ priredbe

Američki Las Vegas bio je dom priredbe UFC Fight Night 239. Pod tim imenom priredbe obično nastupaju malo manje poznati borci UFC-ovog rostera u datom trenutku, dok oni najpopularniji i najbogatiji svoje šanse traže na PPV eventima. Najbolji borci ovog eventa i osvajači tzv. “Performance” bonusa su redom: Jaqueline Amorim, Jafel Filho, Macy Chlasson te natjecatelj iz glavne borbe večeri Marcin Tybura.

Jaqueline Amorim

Jacqueline Amorim (8-1 MMA, 2-1 UFC) mislila je da je svladala Cory McKennu (8-3 MMA, 3-2 UFC) “armbarom”. Sudac Mike Beltran rekao joj je da prestane zbog navodnog tapkanja, ali je onda dopustio borbu da se nastavi kada tapkanje nije bilo uvjerljivo, i niti jedna borkinja zapravo nije stala. To je natjeralo Amorim da se prilagodi, ali nekoliko sekundi kasnije prisilila je McKennu na tapkanje “armbarom”, postigavši četvrtu najbržu pobjedu u povijesti UFC-ove ženske slamka divizije.

Jafel Filho

Nakon poraza od izuzetno izazovnog Muhammada Mokaeva u teškom prvom nastupu u UFC-u, Jafel Filho (16-3 MMA, 2-1 UFC) sada ima dva uzastopna pobjednička nastupa u prvoj rundi nakon što je savladao Ode Osbournea (12-7 MMA, 4-5 UFC) “rear naked chokeom”.

Macy Chlasson

Macy Chiasson (10-3 MMA, 7-3 UFC) dobila je malo ukusa povijesti koja se ponavlja kada je podnijela Pannie Kianzad (17-8 MMA, 5-5 UFC) ‘‘rear-naked chokeom‘‘ u prvoj rundi glavnog meča. Krajem 2018. godine, Chiasson je Kianzad prisilila na predaju RNC-om i osvojila Sezonu 28. "The Ultimate Fightera".

Marcin Tybura

Marcin Tybura (25-8 MMA, 12-7 UFC) je bio pogođen ranim laktom od strane Tai Tuivase (15-7 MMA, 8-7 UFC) u glavnom događaju u teškoj kategoriji, ali je uspio prebroditi taj udarac. Iako je bio krvavi nered, Tybura je uspio srušiti borbu na pod i zaključati “rear naked choke‘‘ kako bi završio borbu u prvoj rundi.

Linker
21. travanj 2024 22:11