K1 i Boks

(VIDEO) ‘Poraz ostaje poraz samo ako ništa ne naučim iz ovoga‘: Pogledajte trenutke iz Ngannouove svlačionice nakon poraza od Joshue

Francis Ngannou sa svojom obitelji

 Screenshot (youtube, Francis Ngannou)
‘‘Predator‘‘ je podijelio zanimljiv video na svom YouTube kanalu

Težak poraz pretrpio je Francis Ngannou prije devet dana na boksačkom spektaklu u Rijadu. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije teško je nokautiran u boksačkom meču protiv Anthonyja Joshue, a meč je završio već u drugoj rundi.

Vjerovao je Ngannou da može parirati boksaču poput Joshue, a svoje samopouzdanje temeljio je na borbi koju je odradio u desetom mjesecu prošle godine. Ngannou je tada namučio Tysona Furyja u boksačkom meču na 10 rundi, ali Anthony Joshua puno ozbiljnije pristupio je zadatku i deklasirao je Ngannoua.

‘‘Takav je život, ne tražite izlike. Pristali smo na ovo kad smo došli u ovaj sport. Uvijek znate da se nešto ovakvo može dogoditi. Osjećam gorčinu jedino zato jer nisam uspio pokazati svoje najbolje izdanje. Osjećao sam kao da tip koji pada nisam bio ja, bio je to čudan osjećaj.

Poraz nokautom, čudan je to poraz i nešto što nisam htio iskusiti, ali poraz ostaje poraz, samo ako ne naučim ništa iz svega toga i ne vratim se bolji nego prije.‘‘, neki su od Francisovih dojmova nakon teškog poraza.

Ngannou je na svom YouTube kanalu podijelio zanimljiv video u kojem daje kompletan osvrt na težak poraz od Joshue, a u sklopu videa možete pogledati kako su izgledali prvi trenuci nakon poraza. Francisa je u svlačionici tješila njegova obitelj i članovi tima. Iako teško poražen i ostavljen bez ikakve šanse u tom meču, Ngannou tvrdi kako ovo nije kraj njegovog boksačkog puta.

‘‘Što je sljedeće za mene? Možda treći boksački meč. Mislim da mi moj ego neće dopustiti da se povučem (iz boksa) na ovakav način i ne pokušam sve što mogu kako bih se vratio i dokazao svijetu da sam pravi čovjek za ovaj posao, da ja to mogu. Poskliznuo sam se, ali nisam pao. Posrnuo sam, ali ne ostajem dolje.‘‘, rekao je Ngannou o svojim planovima za budućnost.

Njegov kompletan osvrt u kojem detaljno analizira što se dogodilo u meču protiv Joshue, možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 08:02