Ostalo

Kćer Franka Mira dogovara svoju treću MMA borbu: ‘Za tri godine svi će znati za nju‘

Bella Mir, Frank Mir

 Screenshot(Instagram, Bella Mir)
Izgleda da se radi o rijetko viđenom talentu

Kćer bivšeg UFC prvaka Franka Mira, Bella Mir, dogovorila je svoju treću MMA borbu koja će se održati 24. lipnja (6. mjesec) u sklopu Xtreme Fight Night 381 eventa. 19-godišnja borkinja do sada je upisala dvije borbe, i u obje slavila. Svoju radnu etiku dobila je gledanjem svog slavnog oca u dvorani, kao i u borbama, što ju je na kraju potaknulo da se i sama počne natjecati. Do sada se natjecala u hrvanju, jiu jitsi, a trenutno u MMA borbama. Bilo je gotovo neizbježno da kćer slavnog borca ne krene očevim stopama.

Svoju prvu MMA borbu odradila je s tek 17 godina, a kroz srednju školu osvajala je državna prvenstva čak četiri puta. Njezina budućnost borkinje je toliko svijetla da ju je jednom prilikom posjetio i predsjednik UFC organizacije Dana White te ju pozvao da iskoristi "UFC Performance Institute" dok se priprema za svoje buduće izazove.

Trenutno nema protivnicu za borbu koju će odraditi u lipnju, ali njezini predstavnici na First Round Management očekuju kako će se to realizirati jako brzo. Sama borba bi se trebala održati u bantam kategoriji. Njezina najveća pobjeda u karijeri bila je baš ona zadnja borba kada je u prvoj rundi osigurala pobjedu giljotinom, te odmah nakon toga potrčala svom ocu u zagrljaj.

Koliko je mlada djevojka posvećena treninzima mogli smo vidjeti iz jednog njezinog intervjua u kojemu je opisala koliko je toga morala žrtvovati da bi bila tu gdje je sada.

"Nikada nisam bila na tulumu, samo na jednom kućnom druženju i samo na jednom plesu. Nedostaje mi ples, čak se ne družim s prijateljima. Nisam nikada probala niti energetsko piće. Sve sam žrtvovala, i sada mogu reći da je bilo vrijedno toga. Ljudi kažu kako je put do uspjeha usamljen."

Linker
14. travanj 2024 14:26