UFC

Unuk Muhammada Alija uoči večerašnjeg MMA debija pohvalio Adesanyu: ‘On je poput Da Vincija‘

Israel Adesanya

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Biaggio Ali Walsh MMA-om se počeo baviti početkom pandemije koronavirusa

21-godišnji Nico Ali Walsh (5-0, 4 KO) privukao je podosta pažnje boksačkog svijeta kroz posljednjih nekoliko mjeseci. Radi se o unuku Muhammada Alija koji je kroz manje od godinu dana upisao pet pobjeda u jednako toliko nastupa.

Naravno da protivnici nisu bili naročito zvučna boksačka imena, ali Nico Ali tek je počeo s izgradnjom karijere. Borilačku karijeru večeras će započeti još jedan unuk boksačkog velikana.

Biaggio Ali Walsh zapravo je MMA borac, a debi će odraditi u sklopu ''Fusion Fight League's Rumble Under the Rims'' eventa. Biaggio je brat gore spomenutog Nice Alija Walsha, ali 23-godišnji Biaggio otišao je nešto drukčijim putem kad je u pitanju odabir sporta.

Što se tiče njegovih uzora, nema sumnje kako mu je djed glavni borilački uzor, ali kad su MMA borci u pitanju, Biaggio je istaknuo jednog od UFC-ovih prvaka.

''U posljednje vrijeme jako puno gledam Israela Adesanyu. On je nevjerojatan, znate. Gledati njega, jednako je gledanju Leonarda da Vincija dok slika. On je dakle jedan od tipova koje u posljednje vrijeme jako promatram i učim od njega.'', rekao je Biaggio u razgovoru za BroBible.

Inače, ovaj Alijev unuk nekoć se bavio američkim nogometom, a MMA je počeo trenirati tek početkom COVID-19 pandemije (početkom 2020. godine). Biaggio je dakle još uvijek početnik u ovom sportu, ali ambicije sežu visoko.

''Želim izgraditi ime, postati prvakom negdje. Briga me je li to Bellator, UFC, PFL, ONE ili LFA, nevažno mi je. Samo želim završiti negdje.'', kratak i jasan bio je Biaggio Ali Walsh.

Protivnik na večerašnjoj priredbi bit će mu Devin Rothwell, također MMA debitant, a borba će se održati u velter kategoriji.

Linker
15. travanj 2024 06:39