K1 i Boks

‘Nikad neću zaboraviti tog tipa, krenuo je prema meni, ‘bum‘,‘bum‘... Bilo mi je muka, zazivao sam Boga!‘

Derek Chisora

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Derek Chisora mnoge je iznenadio odgovorom na pitanje o tome koji ga je boksač najjače udario

Od 2007. godine, kada je otpočeo svoju profesionalnu boksačku karijeru, Derek Chisora dijelio je ring s gotovo svim najznačajnijim teškašima svoga naraštaja, od Vitalija Klička, Tysona Furyja i Dillian Whytea do Josepha Parkera i Oleksandra Usyka. Iako su mnogi od njih posjedovali "bombe" u rukama, popularni "DelBoy" na pitanje o tome tko ga je najjače udario - podcrtava ime Paula Butlina.

Riječ je, naime, o umirovljenom britanskom teškašu koji boksao u razdoblju od 2002. i 2016., te pritom ostvario "score" od 16 pobjeda, 24 poraza i jednog neriješenog ishoda, zbog čega je među najzagriženijim ljubiteljima "plemenite" vještine ostao upamćen kao "journeyman" koji nikad nije imao ambicija, a ni vještine, ostvariti značajnije rezultate.

Unatoč tome, Chisora, koji se s njim dva puta našao među konopcima, sredinom siječnja 2008. i krajem svibnja 2009., te ga u oba navrate pobijedio na bodove, ističe kako je upravo Butlin taj koji mu je zadao najteže udarce.

"Sjećate se tog tipa, Butlina, toliko me jako udario da sam smatrao da mu sudac mora provjeriti rukavice", rekao je Chisora u razgovoru za TalkSPORT pa nastavio: "Nikad neću boraviti kada je krenuo prema meni i ‘bum‘, ‘bum‘...zazivao sam Boga i mislio da netko tom tipu mora provjeriti rukavice. Vratio sam se u kut, a Don Charles mi je rekao da se moram kretati, da ne mogu stajati tamo. Tip je doista bio snažan, udario me u tijelo i bila mi je muka boksati s njim".

Krajem listopada 2013., Butlina je nokautirao Anthony Joshua, nakon čega je odradio još sedam mečeva (omjer 2-4-1), da bi, početkom lipnja 2016. objesio rukavice o klin i potpuno promijenio profesiju. Danas, naime, radi kao sudski izvršitelj.

Linker
15. kolovoz 2024 06:07