K1 i Boks

Nikola Filipović će uskoro pokušati izboriti mjesto na Gloryjevom teškaškom turniru: Čeka ga Plazibatov stari znanac

Filipović vs. Mahieddine

 Instagram, Glory Kickboxing
Na ‘‘cardu‘‘ još ima mjesta, tako da se nadamo najavi još ovakvih mečeva

Nedavno je Gloryjev prvak u teškoj kategoriji, Rico Verhoeven, rutinski riješio Tariqa Osara i obranio svoj pojas. Ono što sada slijedi za Glory i ono čemu se svi jako veselimo, jest teškaški Grand Prix, tako da su iz organizacije upravo objavili još jedan odličan meč kojemu ćemo svjedočiti idućega mjeseca.

Organizacija je upravo na svom Instagram profilu objavila vijest kako će se za mjesto u ovom teškaškom turniru boriti srpski teškaš Nikola ‘‘Birof‘‘ Filipović, a protivnik će mu biti borac koji je pobijedio i našeg Antonija Plazibata – Nordine Mahieddine!

Inače, Nikola je u svojoj karijeri ostvario omjer od 11 pobjeda i tek dva poraza, a u Gloryju je do sada nastupio dva puta te upisao i dvije pobjede. Fabio Kwasi i Christian Ristea su njegovi dosadašnji protivnici, a obojicu je pobijedio sudačkim odlukama. Mahieddine će mu biti veliki korak naprijed kada je kvaliteta protivnika u pitanju, ali i velika prilika da se dokaže na velikoj sceni.

Što se Mahieddinea tiče, radi se o dosta iskusnijem borcu od Nikole, a i već godinama nastupa pod okriljem Gloryja. Nama je najpoznatiji po tome što se dva puta borio protiv Plazibata, a upisao je jedan poraz i potom jednu pobjedu. U trenutno posljednjem meču je svladao Abderahmanea Coulibalyja nokautom u trećoj rundu, tako ovo nije protivnik kojeg se smije podcijeniti.

Filipović i Mahieddine borit će se na Glory 90 priredbi u Roterdamu, a datum je 23.12. Na ‘‘cardu‘‘ još ima mjesta, tako da se nadamo najavi još ovakvih mečeva.

Linker
25. travanj 2024 18:54