K1 i Boks

Završio je ždrijeb za Europske igre u Krakowu! Evo tko će hrvatskim boksačima stajati na putu do medalja

Hrvatska boksačka reprezentacija

 Hrvatski Boksački Savez
Pri dnu članka ćete moći pronaći rezultate ždrijeba za sve naše predstavnike

Danas se održao ždrijeb za 3. Europske igre u Krakowu, a nama je to zanimljivo jer je ukopno osam hrvatskih predstavnika saznalo imena suparnika na putu prema postolju, ali i prema olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Da odmah prijeđemo na stvar, sutra, 23.6. prvi će u ring ući Matteo Komadina (63,5 kg) i Sara Beram (60 kg), dok će dan kasnije u subotu boksati Marko Čalić i Gabrijel Veočić. Pri dnu članka ćete moći vidjeti detaljne rezultate samog ždrijeba, ali i raspored nastupa naših predstavnika.

Europske igre održavaju se od 21.6. do 2.7., a podsjećamo da će se boksači natjecati isključivo u olimpijskim težinskim kategorijama. Osim spomenute Sare Beram, ženski dio reprezentacije sastoji se od Nikoline Ćaćić te Dee Bolnače, dok je u muškoj Marko Milun, Marko Čalić, Gabrijel Veočić, Matteo Komadina te Petar Krešimir Knežević.

Što se tiče kvalifikacija na OI, našim boksačima će trebati plasman u polufinale, u prijevodu – medalja. Marko Milun i Marko Čalić će morati učiniti i nešto više jer se u njihovim kategorijama samo prva dva mjesta kvalificiraju na OI. No, ukoliko i ne uspiju, dogodine ih čekaju još dva odlična turnira na kojima će se moći izboriti za mjesto.

U nastavku pogledajte sve rezultate današnjeg ždrijeba, a svim našim predstavnicima želimo puno uspjeha i da u Poljskoj pokažu ono što uistinu znaju!

Linker
30. travanj 2024 03:41