K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Moguće je da Joshua ne nastupi u osmom mjesecu, Saudijci ne žele da se bori‘

Anthony Joshua (lijevo) i Eddie Hearn (desno)

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Promotor Anthonyja Joshue silno pokušava ugovoriti novi meč Anthonyja Joshue, ali to mu ne polazi za rukom

Tjednima Eddie Hearn najavljuje kako će Anthony Joshua boksati tijekom ovog ljeta, a 12. kolovoza (osmi mjesec) istaknut je kao najizgledniji datum. Međutim, kako se datum sve više bliži, tako su i šanse za nastup Anthonyja Joshue sve manje.

Revanš protiv Dilliana Whytea definitivno je otpao i neće se dogoditi, barem ne ovo ljeto. Hearn je u jednom od intervjua naveo Agita Kabayela kao potencijalnog protivnika, a čak je i Jarrell Miller (26-0-1) moguća opcija u nekim kombinacijama.

Ipak, prema trenutnom stanju sve je izglednije da Joshua neće niti nastupiti. Njegov promotor Eddie Hearn u razgovoru za iFL TV dao je naslutiti kako bi se to moglo dogoditi, a pritisak Saudijaca mogao bi utjecati na to.

‘‘Moguće je da nećemo imati meč tijekom ljeta. Saudijci ne žele da odradimo taj meč, ali mi želimo borbu. Želimo da se Anthony Joshua bori. Odrađivanje meča je nešto što je u najboljem interesu kad je u pitanju razvijanje suradnje između Joshue i Derricka Jamesa. To je plan. Učinit ćemo sve što možemo da se on bori 12. kolovoza (osmi mjesec).‘‘, rekao je Hearn.

Kad je u pitanju taj spomenuti pritisak Saudijaca, radi se o tome da Saudijci planiraju organizirati meč između Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue. Borba bi se trebala održati krajem ove kalendarske godine, a naravno da Saudijci ne žele riskirati da Joshua u međuvremenu pretrpi poraz. Hearn i Joshuin tim ipak smatraju da bi ‘‘AJ-u‘‘ dobro došao još jedan meč prije borbe s Wilderom, jer Joshua tek od ove godine surađuje s trenerom Derrickom Jamesom.

Kad je u pitanju Jarrell Miller, radi se o boksaču kojeg više ipak pamtimo po kickboksačkoj karijeri. ‘‘Big Baby‘‘ je dvaput dijelio ring s Mirkom ‘‘Cro Copom‘‘ i oba put je izgubio kickboksačke mečeve protiv hrvatskog velikana. Paralelno je Miller gradio i boksačku karijeru, a iza njega je 26 pobjeda i jedan neriješeni ishod. Miller se još 2019. godine trebao boriti protiv Joshue za svjetsku titulu, ali po tko zna koji put bio je pozitivan na doping i do meča nije došlo.

Američki teškaš prošle godine se vratio boksu i upisao je tri pobjede nakon povratka. Do posljednje je došlo u trećem mjesecu ove godine, a Miller je u šestoj rundi nokautirao Lucasa Brownea, nekadašnjeg nositelja WBA (Regular) titule. Nada se Miller novom ugovaranju meča protiv Joshue, ali Hearn je odbacio tu mogućnost.

‘‘To nije borba na koju ciljamo, niti je to borba koja nam je ponuđena. Uopće ne raspravljamo o tom meču. Joshua se neće boriti protiv Jarrella Millera 12. kolovoza.‘‘, potvrdio je Hearn.

Linker
27. travanj 2024 06:06