K1 i Boks

Nonito Donaire povukao se iz borbe protiv Casimera zbog trash talka, zamjenit će ga Rigondeaux

Nonito Donaire
 Katelyn Mulcahy/Getty images/Profimedia
Filipinskom veteranu nije najbolje sjeo ‘trash talk‘ njegovog sunarodnjaka

Kalifornijski grad Carson trebao je 14. kolovoza ugostiti priredbu na kojoj bi se John Riel Casimero (30-4, 21 KO) i Nonito Denaire (41-6, 27 KO) obračunali za WBO i WBC titule u bantam kategoriji. 38-godišnji Donaire smatra da je njegov gotovo osam godina mlađi sunarodnjak prevršio granice dobrog ukusa sa serijom uvreda koje je uputio njemu i njegovoj ženi.

Sve je započelo s Casimerovim problemima po pitanju anti-dopinškog testiranja. Mlađi od dvojice filipinskih boksača navodno je odbio VADA-ino testiranje, no Donaire i njegova žena Rachel iznijeli su niz optužbi među kojima se našla i ona da Casimero nije prihvatio program prema kojem može biti testiran bilo koji dan u bilo koje vrijeme. Međutim, VADA je na svom Twitter profilu objavila kako su oba borca pristala na njihov program testiranja. Casimero i njegov tim paljbu su uzvratili nizom uvreda na račun Donaireove supruge. Rachel Donaire ujedno obavlja i ulogu menadžera svom suprugu Nonitu koji tvrdi kako su uvrede upućene njoj neoprostive te su prevršile svaku mjeru.

''Govorite mojoj ženi da popuši nekom čovjeku onu stvar i slično. Onog trenutka kad ste uvrijedili moju ženu i obitelj, izgubio sam interes za ovom borbom te titulom svjetskog prvaka. Uvrijedili ste mene i moju ženu, a nisam vam niti jednu ružnu riječ uputio. Osobi poput Casimera neću prepustiti ovakvu pozornicu i novac koji dolazi s ovakvom borbom. rekao je Donaire putem Instagrama.

Borba je dva tjedna nakon ugovaranja i službeno otkazana, a Guillermo Rigondeaux (22-1, 13 KO) upada kao zamjena za Donairea. Kubanac je prvotno i trebao biti protivnik Casimera, no promotori su odlučili staviti Kubanca sa strane kako bi ugovorili prvu filipinsku borbu za ujedinjenje dvaju pojaseva. Datum borbe ostaje isti (14. kolovoza), a ostaje nada kako će Nonito Donaire i John Riel Casimero jednog dana riješiti svoje nesuglasice u ringu. Međutim, treba istaknuti kako je Donaireov potez izrazito zanimljiv u današnje vrijeme gdje se borci sve češće služe neukusnim ''trash talkom'' kako bi isprovocirali protivnika i bolje promovirali borbu.

Linker
18. travanj 2024 20:46